Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ännu ingen gripen för rån i Frändefors

Ett par i Frändefors ska på tisdagen ha blivit rånat i sin bostad. Två okända, maskerade män ska ha tilltvingat sig nycklar till en bensinstation som finns i närheten.

– Ja, det här paret driver en mindre bensinmack och rånarna har hotat dem och sagt att de ska lämna nycklarna till macken, säger Marcus Carlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen Östra Fyrbodal.

De ska ha blivit hotade med ett pistollikande föremål av männen och sedan också blivit bundna med någon typ av buntband. När de lyckats ta sig loss, ringde man polisen och larmade.

– De ska också ha blivit bestulna på de pengar de hade hemma, men vi vet inte hur mycket.

Gärningsmännen har även varit inne i ett vapenskåp men inte tagit några vapen.

Därefter tror man att gärningsmännen åkt vidare till bensinmacken. Polisen har också varit där, men än så länge har man inte några fler spår efter förövarna.

– Vi är på plats, men har inte hittat något. Flera patruller är på plats i Frändefors och vi har även polishelikoptern uppe och söker med hundar, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen Region Väst.

Platsen för rånet kommer att spärras av för en teknisk undersökning. 

Det är oklart om det finns ytterligare gärningsmän eller fordon. De rånade ska inte ha kommit till fysiska skada och inget vapen har avlossats. Polisen har nu ytterligare förhör med paret.

Det har brunnit en bil utanför Lilla Edet som är anmäld stulen. Ni ser inga kopplingar till rånet?

– Ja, det stämmer att den är anmäld stulen och någon har tänt på den. Men det känns som att det är lite långt geografiskt avstånd mellan Frändefors och där bilen brann och det stämmer inte heller tidsmässigt, men man ska aldrig säga aldrig eftersom vi inte vet hur länge paret satt bakbundna, säger Peter Adlersson.

På onsdagsmorgonen var ännu ingen person gripen för rånet.

– Det finns inget nytt att berätta, det är fortfarande ingen som är frihetsberövad för detta. Under onsdagen kommer tekniska undersökningar göras av brottsplatsen, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen Östra Fyrbodal.