Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

spjutkast
Svårbyggt? Skribenten efterlyser bättre kastplan.

Är detta Sveriges dyraste kastplan?

Planen är för liten och lutar.

Uddevalla kommun har hållit på enda sen Rimnershallen byggdes med kastplanen borta vid dynamitbacken. I våras började ett omfattande arbete med att utöka ytan så kastplanen man byggt blev tillräckligt stor och helt plan, så den var godkänd också.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Att bygga en kastplan som är för liten och som lutar är knappast något bra betyg, och att sen nästan varje år hålla på med ombyggnadsarbete utan att bli klara är ännu värre. Om man fortsätter och gör färdigt nu före vintern eller om man tänker fortsätta igen nästa år kan man undra för det är långt ifrån klart. Staket runt anläggningen saknas och ansatsbana för spjut saknas. Nu är man ju ingen expert, men nog ser ytan där ansatsbanan för spjut ska vara för kort ut. Men det kanske man ordnar med en ny ombyggnad 2018.

Att anlägga en större gräsplan som inte lutar och få dit ett staket runt om borde handla om några veckors arbete. Sen är det bara att vänta in att gräset växer. Denna kastplan är förmodligen den överlägset dyraste som byggts i Sverige och då är den ännu inte klar än.

Kanske läge att någon ansvarig på kommunen ser över hur detta hanterats. Kolla vad kastplanen kostat sen man började bygga 2011. Jag lovar att om alla kostnader finns redovisade lär det vara en rejäl slant.

Ett ordspråk säger att Rom inte byggdes på en dag. Uddevalla kommun bidrar med ett nytt ordspråk. En kastplan kan visst ta mer än sex år att färdigställa.

Uppgiven

MEST LÄST