Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tvet
Tvets skola. Oppositionen är tveksam till hyresavtalet.

Alliansen på Orust vill, vågar och kan

Att hyra i Tvet riskerar att bli en dyr affär

Svar till Sven Olsson 9 januari M och L sätter käppar i hjulen

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I en demokrati behövs en konstruktiv opposition som vågar syna beslut och komma med alternativa förslag och lösningar. Vi i Orust Alliansen (M, L och KD) tar vårt ansvar gentemot våra väljare på största allvar. Det är vår uppgift att se till att våra gemensamma skattepengar används på det mest effektiva sättet och att inga särintressen gynnas.

För att svara Sven på de två ärendena han tar upp:

1. Den markanvisning på västra Orust som först var uppe på kommunfullmäktige den 14 december blev mycket riktigt bordlagt, eftersom uppgifter i underlaget saknas. Detta trots att vi i oppositionen blivit lovade av majoriteten att dessa uppgifter skulle finnas på detta möte. Då valde majoriteten att kalla till ett extra kommunfullmäktige den 28 december. Till vår förvåning, valde majoriteten att på detta extrainsatta möte själva återremittera ärendet. Det är alltså majoriteten som satt käppar i hjulen.

2. Vi är för försäljningar av våra fastigheter, framför allt där vi inte har behov av kostsamma överytor. Men att ingå ett mycket tveksamt hyresavtal där vi binder upp oss i 10 år utan möjlighet att komma ur det, när vi vet att behovet av förskoleplatser i just detta område kommer att minska redan hösten 2018 är inte att ta ansvar för ekonomin. Även här saknas det konsekvensanalyser och riktiga kostnadsanalyser trots att vi i oppositionen efterfrågat detta. Även oppositionens e-post sända frågor till majoriteten i ärendet besvarades inte på vare sig kommunstyrelsen eller fullmäktige.

Förskola på Tvet är en ickefråga, oppositionen har inte sagt nej till detta men frågan gäller på vilket sätt.

Något som är bekymmersamt är att partierna i majoriteten (S, C, MP, V, FO och OP) kallar till extra kommunfullmäktigemöte, helt utan anledning och är en extrakostnad för skattebetalarna.

Inget av ärendena som togs upp på detta möte hade behov av så snabb behandling, utan kunde ha tagits upp på nästa ordinarie kommunfullmäktigemöte den 8 februari 2018.

Det är odemokratiskt att anklaga oppositionen för att stoppa ärenden genom att återremittera i onödan. Vi använder bara denna möjlighet när vi ser att det finns behov.

Vi har under denna mandatperioden drivit våra väljares frågor och det kommer vi att fortsätta göra.

 

Hans Pettersson

Nya Moderaterna

Veronica Almroth

Liberalerna

Kajsa-Karin Andersson

Kristdemokraterna

MEST LÄST