Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

IS-Henaans-skola
Fick byggas om. Henåns skola.

Ansvaret för Henåns skola kan utkrävas i årets kommunalval

Peter Kristensson (C): Vi har alla möjlighet att straffa de som vi tycker gjort fel i denna soppa

Jag var också på kommunfullmäktige och hörde Lars Amlins dragning och där framgår tydligt vilka som är ansvariga nämligen alla inblandade, både när det gäller beslut och ickebeslut så ligger ansvaret kollektivt på både tjänstemän och politiker.

Att kräva att folk hängs ut är ju lite väl extremt, vem kommer då våga ställa upp som fritidspolitiker om man riskerar att bli lynchad och rekrytera nya tjänstemän blir ju i praktiken omöjligt efter sådan behandling. Dessutom så tjänar det inte något till eftersom man som fritidspolitiker inte hålls enskilt ansvarig samtliga beslut tas i nämnd, utskott, styrelse eller fullmäktige där samtliga partier och individer invalda har rätt att yttra sig.

Däremot är det valår och då har vi alla möjlighet att straffa de som vi tycker gjort fel i denna soppa genom vår demokrati och vår rösträtt vill man straffa någon är det nu man har möjligheten. Rösta på det partiet man tycker företräder ens åsikter och vision för vår kommun och om man inte vill ha exakt samma gäng som tidigare så nyttjar man möjligheten till personkryss och kryssar fram nya politiker. Man har de politiker man förtjänar, gör man ett aktivt val som väljare kan man förändra. Man kan även som medborgare bli en aktiv del i politiken genom ett medlemskap i ett politiskt parti och att sedan gå på gruppmöten med mera och göra sig hörd.

Att söka enskilda ansvariga i det förflutna en gång till tjänar ingen vi måste blicka framåt. Jag är nybliven Orustbo och sedan en del år Centerpartist och trivs förträfflig i vår nya kommun och en del i att vi flyttade hit är den fina skolan med helt fantastiska studieresultat återigen blicka framåt, vi har nu en fantastisk skola.

Peter Kristensson (C)

Läs mer om Henåns skola
MEST LÄST