Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tvet
Tvets skola. Oppositionen är tveksam till hyresavtalet.

Bättre ekonomi med moduler

Gunnar Persson: Avtalet om Tvet innebär en politisk förtroendeförlust.

Insändare med anledning av Orusts extra fullmäktigemöte om Tuvesviksförsäljningen och Tvetavtalet 28.e december

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det bordlagda Tuvesviksärendet blev ett genant bakslag för majoriteten och återremiss då den okände köparen och köpehandlingarna inte gått att få tag i. Ett ärende som majoriteten utan rättmätiga handlingar försökt driva igenom. Mygel eller sämre vetande blir den spontana funderingen. Man får tro och hoppas på det senare.

Något nytt i sak om Tvetavtalet kom som väntat inte fram. Datumet, det avtalsviktiga 28:e december för köparens behov av tillträde, anmäldes dock flyttad till 22:a januari. Kan detta öppna upp för fler byggfirmor på Orust att komma i fråga månne?

Centern som drivande i frågan upprepade gång på gång genom sin taleskvinna med stöd av Miljöpartiet avtalets betydelse för annat i området.

Kostnadskalkylerna för de olika alternativen äga och reparera, hyra reparerade lokaler eller anskaffa moduler visade åter att tjänstemännens förordande av modulalternativet var ekonomiskt underbyggt. Därmed var sakfrågan klarlagd. Då brast miljöpartiets taleskvinna ut med invändningen att Tvets förskolepersonal definitivt inte kan tänka sig arbeta i moduler. Vid Sestervikens förskola kan man tydligen arbeta i moduler.

Kommunalrådet kritiserade också oppositionen för dess svala engagemang under avtalsprocessen innan fullmäktige. Sådant agerande har inte sällan faktiskt använts av hennes eget parti i oppositionsställning.

Slutklämmen på debatten blev majoritetens ”lovsång” till näringslivet i Tvetområdet innan det formella beslutet drevs igenom med röstsiffrorna 23 mot 15.

Det utlovade win/winprojektet blev nog en tveksam seger för Tvetavtalet, men en politisk förtroendeförlust. Centerns tidigare inblandning i misslyckade skolbyggen är också illavarslande.

Efter detta och andra fullmäktigebeslut och händelser så förtjänas det upprepas att Orusts medborgare behöver en annan politik. Måtte det komma till uttryck nu när vi går in i valåret. Om inte, finns risk att Orust riksrekord av blankröstande på dryga fyra procent 2014 kommer att slås och nya skattehöjningar att vänta.

Vilket parti skall man rösta på om man vill få till en ändring efter 2018 års val bör nog många Orustbor börja fundera på redan nu!

Gunnar Persson

Kastet, Stillingsön

MEST LÄST