Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Avfart till E6. Här kan en ny väg mot Kungshamn börja.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Bygg trefilsväg hela vägen

Sotenäs kommun behöver bättre vägar.

Sotenäs kommun är en nettoinpendlingskommun med stadsproblem, såsom köbildning och trängsel i trafiken Det finns därför all anledning att ta tillvara på den potential som finns i hela kommunen och i synnerhet i de delar som ligger närmast E6.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I norra delen av kommunen finns uppskattade skolor, livsmedelsbutiker, restauranger och ett aktivt småföretagande. De är alla faktorer som är av största vikt för att locka unga familjer att flytta hit. Närheten till kranskommunerna och E6 är ytterligare ett gott argument.

Faktum är att norra kommundelen har en pendlingstid till hela Trestad liksom till, Stenungssund, Kungälv och Hisingen inom en timme. Till Göteborg kommer du på strax över en timme.

Pendlingstid med resa fram och åter med bil gör en halvtimmes skillnad per dag mellan södra och norra kommunen. Detta är en avgörande faktor för väldigt många människor som pendlar.

Med en utbyggd väg via E6, vid avfart 102 Dingle via Bärfendal, ut emot Nordens Ark så skulle all tung trafik kunna lyftas ut från både Bovallstrand och Hunnebostrand, samtidigt skulle pendlingstiden från Smögen kunna kortas med 5–15 minuter, beroende på årstid.

Idén presenterades av undertecknad för dåvarande Vägverket redan före E6 byggdes ut förbi Dingle.

Vägverket var initialt positiva till tanken, men det lades sedan en våt handduk av socialdemokratin i Sotenäs.

Det är hög tid att vi som bor och lever i Sotenäs får en uppdatering av vår del av vägkartan. Därför föreslår vi i Centerpartiet i Sotenäs jobba med att får Vägverket att dra om matarvägen och bygga trefilsväg hela vägen till rondellen Kungshamn/Smögen. För Sotenäs bästa.

Mikael Andersson

Centerpartiet Sotenäs