Motpolerna. UKIP:s Nigel Farage möter EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker i Europaparlamentet.
Motpolerna. UKIP:s Nigel Farage möter EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker i Europaparlamentet.

Centern förespråkar en superstat

Debatt: Osaklig skrämselpropagand, hävdar Sverigedemokraterna.

ANNONS
|
Replik till Fredrik Christensson (C) 5 juli:Förödande för Sverige om vi lämnar EU

Christensson menar att det blir förödande om Sverige väljer att lämna EU. Hans analyser om EU-samarbetet känns naiva och inlärda. Först när man bildat sig en holistisk bild av EU-samarbetet kan man avväga om det lönar sig att vara kvar.

Tyvärr kan jag inte finna några hållbara argument från honom som övertygar vare sig mig eller förmodligen läsaren om att vi bör stanna. Det är även beklämmande att han tillämpar osaklig skrämselpropaganda i din retorik.

Det är fascinerande att se vilken väljargruppsuppdatering Centerpartiet prövar. Det är uppenbart att ni lämnat landsbygdförankringen. Ni överger småskalighetspolitiken på landsbygden och säger ja till europeisk överstatlighet för att senare navigera er vilsna identitet till storunionsjordbruk. Känns lite som sovjetisk kolchospolitik.

ANNONS

Fredrik menar också i sin debattartikel att Storbritanniens ekonomi kommer att rasera på grund av utträdet, denna skrämselpropaganda bedrevs med frenesi inför Brexit.

Börsen rasade initialt i Storbritannien, kanske mest på grund av den indoktrinerande retorik som fördes av Bremain-sidan. Men följer man brittisk media kan man nu läsa att börsen har stigit till normala nivåer och har en tillväxtkurva landet sällan skådat. Men Fredrik medger också i sin debattartikel insiktsfullt att byråkratin måste minska i EU och att effektiviteten måste öka. Detta är inte EU-förespråkarnas mål, utan det är att forma en superstat. Den icke folkvalda ”presidenten” och ordföranden för kommissionen har många gånger varit öppen med den ambitionen.

Våra 20 svenska ledamöter i det 751 ledamöter stora parlamentet är inte på allvar inne på den så kallade politiska påverkansarenan. Besluten tas i organ helt undantagna från vetorätt från de olika ländernas beslutfattare.

22 år har gått sedan inträdet. Sedan 1995 har Sverige förlorat närmare 350 miljarder netto på EU-medlemskapet. Detta enligt EU-upplysningen och statens budget. Det är hög tid att ompröva vårt medlemskap.

Heikki Klaavuniemi (SD)

Regionråd

ANNONS