Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

LaneLoge2
Fel publik? Lasse Stefanz hade många fans som inte dansade, vilket inte insändarskribenten uppskattade.

Därför blev jag som dansare besviken på Lasse Stefanz

Var detta en danskväll eller en scenkväll?

På onsdagen var det Lasse Stefanz på Lane Loge. Då jag inte någon gång tidigare har hört dessa live skulle jag passa på att skapa mig en egen uppfattning om deras framträdande. Det första som slår mig är priset, 250 kronor. Detta måste vara något bra eftersom det kostar minst 50 kronor mer jämfört med andra ställen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det tog minst 10 minuter innan orkestern var på plats. Börjar det ett visst klockslag kan man kräva att musikerna åtminstone står på scenen vid utsatt tid. När musiken väl hade börjat och Jönsson skulle sjunga hördes han knappast det spelades mycket kraftig bas och stark diskant på hög volym. Var fanns det tonregister där sången brukar vara? Publiken lämnar logen med kommentarer som, ”det är bara hög volym och skrammel”, "dom borde sätta på en skiva istället”.

Vid samtal med ljudteknikern säger han att de får lov att spela 110 dB även om de inte spelas på denna nivå nu. Det är väl inte meningen att man ska vara tvungen att använda hörselskydd för att dansa till Lasse Stefans? Det var jag tvungen till att göra hela kvällen. Det behövs verkligen inte på andra ställen, där brukar man kunna prata något med varandra emellanåt.

Var det en danskväll eller en scenkväll? Det står en massa folk på dansgolvet framför scenen och hindrar de som kommit för att dansa. Man fick uppfattningen att Lasse Stefans tror att de är något av "en märkvärdighet", då de får folk att samlas framför scenen.

Det var ingen ordning på danslåtarna. Vissa låtar spelades så fort att de inte gick att bugga till. Det måste till en bättre markering att dansen är slut, två låtar med samma typ av musik i samma tempo på båda låtarna, därefter tid för partnerbyte. Nu var det korta ögonblick mellan vissa låtar efter orkesterns godtycke. Det ställde bara till problem.

Bättre ordning behövs i lokalen om det ska vara någon mening med ett besök för dans.

Jag är fullt införstådd med att det kostar att ha personal och vakter, men en stor del av detta ska bekostas av alkoholförsäljningen och inte av danspubliken. Min förväntan på kvällen var en kväll med mycket dans och god musik, tyvärr blev det inte något av detta. Lite publik, kanske till stor del beroende på orkesterval.

Ryktet talar sanning: Lasse Stefans är inte mycket att ha på scenen. På skiva brukar det låta bra, Men då är det en annan tekniker vid mixerbordet.

 

Dansare

MEST LÄST