Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Därför ska du rösta på kristna värderingar

  Kristna Värdepartiet: Kasta inte bort ditt samvete!

  Vi som representerar småpartier i Sverige får ständigt höra att en röst på oss är ”bortkastad”. Ofta sägs det med en ton av milt förakt. Vid första anblicken är resonemanget inte svårt att förstå.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Men vid närmare eftertanke undergräver ett sådant tankesätt själva grundtanken med demokratin – nämligen att var och en ska rösta som de själva tycker, inte som andra tycker! Dessutom, ni som funderar på att lägga er röst på ett parti som kommit in i riksdagen i relativt modern tid (såsom MP, KD eller SD).

  Glöm inte att ni står i en gigantisk tacksamhetsskuld till alla de 10 000-tals svenskar som ”kastade bort sin röst” på något av dessa partier medan de låg under 4%. Att då föraktfullt tala om en ”bortkastad röst” samtidigt som man röstar på ett parti som i praktiken bygger på alla dessa ”bortkastade röster”, blir aningen patetiskt. Och hur ser man på sig själv? Som en stigfinnare eller som en flockmänniska? Det är entreprenörerna, visionärerna, ”fallskärmsjägarna” som går först och följer sina samveten och sin vision för det goda samhället. Vad för sorts människa är du? Vad för sort vill du vara?

  Våga därför följa ditt samvete – även om det skulle innebära en röst på ett litet parti. Respektera dig själv, din övertygelse, ditt hjärta. Lägg din röst där ditt samvete är. Och för allt i världen: kasta inte bort ditt samvete!

  Mats Selander

  ordf Kristna Värdepartiet