Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

pböter
Kan bli dyrt. På Fasseröd råder parkeringsförbud på dagarna.

Dyrt att besöka Fasseröd med bil

Extra varning till hantverkare som vill utföra arbete på området.

En reflektion med anledning av att det på Fasseröd råder parkeringsförbud på alla gator alla dagar mellan 8-18. Ett beslut som togs 1 mars 2011 och det saknas besöksparkeringar på området (cirka 110 hushåll i villa/radhus).

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Kommunen har nu " skärpt" upp kontrollen och två gånger per dag bötfäller man alla fordon som står på området. Har du funderingar på att besöka Uddevalla, se då till att hålla dig borta från villaområdet Fasseröd i Uddevalla!

Läs också: Lars-Olofs ilska mot parkeringsförbudet: "Huvudlöst"

Området byggdes klart i mitten på sjuttiotalet, och kanske ska betraktas som en del av miljonprogrammet? Tvärtom vad som annars rekommenderas vid besök i dessa områden, så är det säkrast att besöka området på kvällar och nätter , och undvika besök mellan 8-18 alla dagar i veckan. Så se till att ha koll på klockan!

Konsekvensen av att besöka området utanför dessa tider, resulterar högst sannolikt i böter på minst 350 kr.

Vill du vara på den säkra sidan, är det absolut bäst att parkera bilen nere i centrum, och sedan ta buss till området. Ett annat alternativ är att söka dispens för de fordon som önskar komma in på Fasseröd, detta ska göras i god tid till Uddevalla kommun.

För boende i området, se till att inte göra dig beroende av mer än en bil, helst ingen. Och ska du bjuda hem vänner och släkt, se till att göra detta efter 18,00. Vill du ha barnkalas, se till att barnen sover middag först, för det blir ganska sent, när kalaset inte kan börja förrän 18,00. Alternativt fråga någon vän som inte bor på Fasseröd, om ni kan ha kalaset hos denne istället.

Läs också: Nu får ni sluta med p-böter i Uddevalla

Extra varning till hantverkare som vill utföra arbete på området. Du måste införskaffa dig ett tillstånd först, till en kostnad av 2 500 kr. Alternativet att få böter får dock ses som mer prisvärt, beroende på hur många dagar du behöver på området. Glöm inte fakturera detta till uppdragsgivaren!

Hädanefter får vi fasserödsbor antingen umgås via sociala medier, alternativt hälsa på personer som bor i mer gästvänliga delar av landet.

Tack för den, Uddevalla kommun!

 

Fasserödsboende

MEST LÄST