Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

munkedalskarta

Fisketorp ligger bättre till på kartan än Dingle

Av kostnadsskäl är det för kommunen en fördel att samordna med regionen.

Replik till Mona i Dingle 11 september Dingle ligger centralt i kommunen!

Inte vet jag vilken karta Mona har studerat. Men ska vi byta centralort i Munkedals kommun tycker jag nog att Fisketorp ligger bättre till än Dingle. Och vill man kalla den utredning som tjänstemännen gjort för dumhet, så får man naturligtvis göra det. Dom rekommenderade nämligen att utbyggnaden av äldrevården bör ske i Munkedal. Inte så konstigt att duktiga tjänstemän slutar.

Ett ständigt återkommande argument från Hedekas, Hällevadsholm och Dingle har genom åren varit att ”de gamla ska inte behöva byta miljö”. Alldeles rätt tänkt anser jag. Och kommunen har, trots en många gånger bister ekonomi, försökt behålla äldrevård i alla samhällena. Och jag beklagar att man beslutat att Vässjegården ska läggas ner. Men att de äldre i Munkedal flyttas från sin invanda omgivning har tydligen inte samma tyngd. Kan det möjligen bero på att politiker röstar, inte för kommunens bästa, utan beroende på var man själv bor. I bästa fall kan man kalla det bypolitik, men egentligen är det röstfiske.

Av de 15 kommunstyrelseledamöter som finns listade på kommunens hemsida bor tre i Munkedals centralort. I fullmäktige, kommunens högst beslutande organ, viner partipiskorna, och då kommunstyrelsen föreslår besluten, är det inte många som har modet att gå emot partiets linje.

Av kostnadsskäl är det för kommunen en fördel att samordna med regionen. En kommun med rekord i kommunalskatt borde leta efter varenda möjlighet till minskning av utgifterna. Allt annat är rena galenskapen.

Om ett år är det val. Du som bor i Munkedal kanske ska fundera på om det inte är dags att utnyttja din rätt att kryssa på valsedeln, åtminstone i kommunalvalet. Numera är det ju enkelt att ta reda på var kandidaterna bor. För att citera Mona ”nån rättvisa och ordning får det väl vara”.

 

Gunilla i Munkedal

MEST LÄST