Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fixa problemet – då bjuder jag på burgare

Magnus Jacobsson (KD): Prata med varandra och lös den pinsamma frågan om McDonalds.

I Bohusläningen den 6 juli säger Gunilla Magnusson (MP) att ”Det är polisens som får agera”. Detta med tanke på den diskussion som nu på går avseende den orimliga tolkning som hennes förvaltning gör avseende Mc Donalds uteservering.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Uteserveringen följer i princip den kommunala policyn, men det duger inte för den nuvarande majoriteten utan kravet är att man skall ställa möblerna på marken trots att marken är så uppenbart ojämn att det enbart leder till problem både för restauratören och de som ämnar besöka restaurangen för att få i sig en bit mat.

Läs också: Politikerna positiva till uteserveringen

I Bohusläningen den 7 juli säger Ingemar Samuelsson (S) och Evy Gahnström (V) att ”det är en ickefråga” men trots att de båda konstaterar att kommunfullmäktige i enighet har beslutat att kommunen under nästa år skall börja bygga om Kungsgatan så lovar de inte att Mc Donalds ska få ha kvar sin uteservering utan tvärt om så hänvisar man till tjänstemännen.

Nu är ju problemet att tjänstemännen med stöd av Gunilla Magnusson (MP) inte anser att detta är en ickefråga utan de anser uppenbarligen att vi skall använda polisiära resurser för att riva en väl fungerande uteservering.

Läs också: McDonalds i luven med polisen om trädäck

Som oppositionspolitiker kan jag enbart vädja till Ingemar Samuelsson (S), snälla ta ett samtal med Gunilla så att hon tar ett samtal med förvaltningschefen inom samhällsbyggnadsnämnden vilket gör att hon kan ta ett samtal med berörd tjänsteman och sen kanske vi alla kan konstatera att detta är en ickefråga.

Ingemar, om du löser denna pinsamma ickefråga lovar jag att bjuda dig på en burgare på en av stadens trevliga uteserveringar.

Magnus Jacobsson (KD)

Läs också: Enfaldig policy stärker inte centrum

Läs mer om McDonalds uteservering
MEST LÄST