Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Hamnen

Här måste vi rusta upp i Uddevalla

Båtägare: Obegripligt att området förslummas.

I snart 20 år har jag haft min båt liggande vid södra hamnen. Varje år har jag hoppats att något skall göras med dessa undermåliga bryggor. Plankor lossnar, rostiga spikar sticker ut, stolparna sitter inte fast, Det går inte att gå två personer i bredd på denna gistna brygga. Åtskilliga gånger har gästande båtägare uttryckt sitt ogillande. Min egen och många andras åsikt är att denna delen av Bäveån, som också är en del av strandpromenaden måste rustas upp.

Hur kan politikerna prata om det unika läget vid vattnet när man totalt ignorerar detta. Dessutom har man ju inte tillträde till andra sidan på grund av avspärrningarna. När jag åkt runt i landet har jag noterat att väldigt många kommuner har satsat på att utveckla sina miljöer, många av dem är dessutom mindre än Uddevalla.

I stället för att lägga sin energi på att tvista om husen vid Bodele vore det på sin plats att se på närliggande problem. Jag skulle vilja föreslå att våra politiker tar en promenad i hamnen, gå på bryggan, försök gå två i bredd så kanske ni inser att något måste göras, (akta er för rostiga spikar och lösa plankor).

Här skulle kunna vara ett fint promenadstråk med en bred brygga in till land, med plats för bänkar och bord. Y-bommar istället för gistna stolpar som lossnar. För mig är det obegripligt att man låter detta område förslummas, ingenting har hänt på 35 år. Åk till Lysekil och titta på norra hamnen, eller Stenungssund. Kanske det kan inspirera till något mera än att byta några lösa brädor. Hur svårt kan det vara? Nu när ena sidan av Bäveån är avspärrad är det väl på tiden att göra något åt den andra.

Frustrerad båtägare och skattebetalare

MEST LÄST