Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Hittar ingen rasism i partiprogram

Nu är måttet rågat. De två mäktigaste sossarna kallar Sverigedemokraterna för nyfascister.

Mycket av kritiken mot SD har med deras historia att göra. Sossarna kanske skulle läsa på sin egen tvivelaktiga historia. V eller kommunisterna borde vakta sin tunga. De har hur mycket skit som helst på sitt samvete. Det är detta parti sossarna år efter år lutat sig mot i regering. På arbetsplatser runt omkring i Sverige diskuteras förstås dagens politiska läge.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Många har inte läst SD:s partiprogram utan för bara vidare övriga partiers syn på SD. Jag har läst det mesta i partiprogrammet. Jag har förgäves letat efter de rasistiska åsikterna – som inte finns! De vill minska invandringen. Inte så konstigt!

Sverige har på senare år tagit emot mångdubbelt fler flyktingar än de flesta länder i Europa. Här är en fråga till alla partier utom SD: Är majoriteten i våra grannländers respektive parlament rasister? Det höjs röster från många kommunala politiker att deras parti, oavsett färg, måste ändra sin migrationspolitik. Det blir inte lätt då de sju partierna på riksplanet målat in sig i samma lilla hörn.

Det skulle bli som att säga nu är vi också rasister. Jag är däremot övertygad om att det vore bra om de övriga partierna ändrade sin migrationspolitik till att bli mer av vad vanligt folk vill ha. Nu kostar mottagandet av flyktingar så mycket att det bistånd vi ger har naggats i kanten. Det innebär att fler barn i världen svälter och /eller inte får den skolgång de så väl behöver. Tänk på det innan ni kallar SD för rasister.

Väljare

MEST LÄST