Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Hur kan vi kraftsamla i Sotenäs?

Apropå Svenskt Näringslivs rapport, 20 september:

En av Sveriges bästa kommuner att bo i, är även en av Sveriges 30 sämsta att driva företag i. Även om vi långsamt klättrar, inte minst tack vare en driven näringslivschef, men han behöver draghjälp. Vi ska alla invånare och politiker skämmas. Går det att kraftsamla? Går det att ena hela kommunen? Kan vi lägga bort jante? Kan vi vara stolta över grannen? Kan våra politiker och tjänstemän och ibland grannar se bortom person? Kan vi gemensamt jobba för "greater good"?

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Kanske måste våra ledande politiker, tjänstemän och andra företrädare se ett större sammanhang, hela kommunen och börja skapa ett lag.

En vision utan plan är en dröm, såsom Sotenäs vision 2020 var. Kan vi bättre, eller? Vill, vågar och kan vi ta i gemensamt?

Jag är övertygad om att vi alla kan så mycket bättre, men hur kan vi komma till handling och leverera? Vi borde vara en av Sveriges 30 bästa kommuner.

Jag pratar om Smögens kommun, som fortfarande heter Sotenäs i administration, men Smögen i folkmun ute i världen. Det börjar med dig som läser detta och din handling. Vi är faktiskt 20 i topp vad gäller allmänhetens inställning till företagande, varför slår detta inte igenom?

Mikael Andersson

Social/liberal invånare och företagare