Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

tvet

Hyresavtal för Tvets skola går att försvara

Hyran innebär en rejäl standardhöjning

Replik till Gunnar Persson 

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är beklämmande att läsa Gunnar Perssons debattartikel. Han verkar inte förstått någonting av avtalet om Tvets skola. Förskolepersonalen och barnen har i många år väntat på en uppfräschning av sina lokaler. Avtalet innebär en totalrenovering, inläggning av nya värmegolv, byte fönster, byte ventilation, målning snickerier m.m. och inte minst byte av befintlig oljepanna till förnybart alternativ.

Läs också: Hyresavtalet om Tvets skola går inte att försvara

Det ingår även löpande underhåll samt bl.a. el, värme, vatten och snöskottning. G.Ps alternativ: Rivning och uppsättning av baracker, fortsatta utsläpp av fossila ämnen från befintligt oljepanna, man häpnar. Har inte Orustborna fått nog av rivningar och baracker. Kostnaderna för detta har man heller ingen aning om.

Gunnar Persson pratar om bypolitik och bybor i förnedrande ordalag. När man utanför samhällena vill åtnjuta samma service när det gäller till exempel barnomsorg då är det helt plötsligt bypolitik. Att som G.P dra in Myckleby skola i debatten om Tvets framtid, vilket dåligt omdöme.

Läs också: Varför ska man hyra tillbaka för tre gånger pengarna?

Det är ingen värdig debatt när man försöker ställa samhälle mot landsbygd, båda behövs, och ingen ifrågasätter behovet av barnomsorg i våra samhällen.

Något som kommer bort i debatten är utemiljön. En stor utredning som kom för cirka två veckor sedan belyser den stora verkan en god utemiljö, skolgård, har för välbefinnandet och inlärning för våra barn. Allt detta finns på Tvet, men det är väl ingen stor fråga för G.P eller för all del oppositionen, moderater och liberaler på Orust.

Ni Orustbor som läser detta skall veta att avtalet om upprustning och försäljning av Tvet är en investering för Orust och en god investering för samhället.

Vi behöver inflyttning på hela Orust.

 

Jan-Olof Göransson

Läs svaret: Vi måste bryta bypolitiken på Orust

MEST LÄST