Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

grillos_2236973_2560 x 1280 nya Polopoly_2507732
Gillar inte grillar. ”Grilloset ligger som en dimma överallt”.

Jag är trött på grilloset och den höga musiken

Lägg ned planer på utegym och och ytterligare grillplatser vid Bodele.

Lånar dessa ord av Peter Hjörne: Ett nytt ord med kristallklar innebörd ”Ombestämma sig, först bestämmer man en sak, så ändrar man sig för att man har blivit klokare och då bestämmer man om sig, det är positivt och handlingskraftigt. Ändra sig är negativt och veligt”

Jag måste säga att jag är otroligt förvånad över att inte de styrande i Uddevalla tar till sig av alla protester om skövling av vårt vackra Bodele! Insändare på insändare tar upp samma sak men ändå fortsätter rivningsprocessen! Alla protester till trots går det tydligen inte upp för V, S, MP att Uddevallaborna inte önskar detta?

Anledningen till att det brådskar så med att få bort husen har varit varierande och inget av skälen har tillräcklig trovärdighet så man försöker tydligen hitta på nya hela tiden. Nu framkommer det att det är ur ”rättviseskäl” som husen måste bort! Alla skall ha tillgång till den marken som husen ligger på? Jag har aldrig sett en enda person som utnyttjar den mark huset låg på som revs för några år sedan, där är endast en förslyad ödetomt som skämmer ut hela vår fina strandpromenad!

Om man skall tala om rättvisa så är det inte rättvist att ta ifrån oss gamla Uddevallabor vår sista lugna utpost av Bodele! Under varma dagar fylls stränderna utmed Skeppsviken, Bodelestranden, Landbadet, Lindesnäs med folk som spelar hög musik, grilloset ligger som en dimma överallt, skräpet tas inte tillvara utan slängs på stället. Jag missunnar ingen att vistas på dessa platser men vi som inte gillar detta utan vill ha lugn och ro, njuta av naturen, eller bara vandra längs vägen, vi vill att även vi skall räknas med ur rättvisesynpunkt! Att riva ner husen för att ge plats för utegym, hinderbanor och ytterligare grillplatser skulle ta ifrån oss detta. Till och med hundarna har fått sin egen badplats, så varför skall inte även vi räknas?!

Beror er stora brådska med rivning nu att ni tror att detta är glömt till valet så misstar ni er grundligt, för denna totala likgiltighet av vad Uddevallaborna vill, och vi är många, kommer inte att glömmas! Än finns tid till att ni ändrar er och slutar pumpa in miljoner på ett redan utdömt projekt, på så sätt kommer era väljare att respektera er istället för att vända er ryggen. Ombestäm er!

Vi som inte gillar grillar

Se mer från - Husen på Bodele
MEST LÄST