Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Carin Ramneskär (M)
Carin Ramneskär (M)

Kulturhusförslaget för dyrt för Uddevalla

Moderaterna i Uddevalla: Nu kräver vi handling!

Uddevalla är en fantastisk stad på många sätt. Vi har havet, skogen, bergen, människorna, djuren, kulturen och föreningslivet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Majoriteten med Ingmar Samuelsson (S) i spetsen vill till varje pris bygga ett Kulturhus. Vi är för Kultur men det måste ske handling i andra frågor först.

När ska Uddevalla börja bygga de skolor som saknas nu och i nära framtid?

När ska brandstationen stå klar?

När är badhuset klart?

Sjuktalen är extremt höga, särskilt i typiska kvinnoyrken, genomsnittet är 7,76 % men vissa enheter har mycket högre genomsnittssiffror. Här behövs fokus och ytterligare krafttag för utsatta grupper som riskerar att slitas ut i förtid.

Vi värnar om våra skattebetalares pengar och prioriterar skola, vård och omsorg före ett kulturhus till ett Stockholmspris. Det enda prisförslag vi hört är en indikativ siffra på 3 500 kr/kvadratmeter och då ska lokalerna inredas utöver denna kostnad. Det skulle bli en kraftig ökning från dagens kostnad. Vi är för kultur men inte till vilket pris som helst. Vi frågar oss behöver staden fler hotell? Hur ser beläggningen ut på våra nuvarande anläggningar? Frågorna är många men majoriteten Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet saknar svar.

Vi tar ansvar för tillväxt och utveckling i ett bredare perspektiv. Uddevalla kommun ska vara en attraktiv boplats, arbetsgivare och en plats där näringslivet vill växa.

Vi har en väl utvecklad plan för Uddevallas invånare stora som små.

Carin Ramneskär

Moderaternas oppositionsråd

Sara Ejnell Svensson

Johanna Ramneskär

Mikael Nyman

Markus Klasson

Moderaterna Uddevalla

MEST LÄST