Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

kyrkomötet
Vänstervridet? Kyrkomötets öppnande.

Kyrkan har blivit liberal och socialistisk

SD: Vi vill se en kyrka som står upp för sina traditioner och sin kristna identitet

Du som läser kanske redan har lagt märke till våra flygblad som delats ut på marknader, torg och i brevlådor. Man kan tycka vad man vill om det stundande valet, många är av åsikten att politiska partier inte ska vara representerade i kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige eller kyrkomötet.

En del röstberättigade är så pass sekulariserade i sin kristna tro så man inte ens har reflekterat över det stundande valet. Svenska kyrkan har en kulturbärande roll som gör undertecknade varma i hjärtat samtidigt som vi känner att kyrkan fortfarande har en viktig roll som samlingspunkt för att dela glädje och sorg i tillsammans med andra besökare, vänner och släktingar.

Många tror att kyrkan i dess nuvarande form upprätthåller sin kulturbärande roll och försöker hålla sig neutral i den politiska debatten. Men så förfaller sig inte verkligheten idag, ärkebiskopen är inte det minsta främmande att ”twittra” stöd till den socialdemokratiska statsministern. Densamme har även försökt placera kyrkan närmare andra religioner då hon anfört att det finns flera vägar till att finna Gud, via Jesus är inte det enda sättet enligt henne.

Den politiska maktelit som är styrande i kyrkan idag försämrar kyrkans betydelse i nutid och negligerar även betydelsen den haft ur ett historiskt perspektiv.

Förklaringen till vårt partis engagemang och varför vi entusiastiskt röstar på Sverigedemokraterna i detta val är enkel och rak.

Efter decennier av socialdemokratiskt maktmonopol inom kyrkan har den i alltför hög grad utvecklats till en politisk vänsterliberal opinionsbildare, där respekten för klassisk kristen tro fått stryka på foten till förmån för socialistiska och liberala politiska ställningstaganden.

Vi vill se en kyrka som står upp för sina traditioner och sin kristna identitet. Vi röstar på Sverigedemokraterna för att vi vill låta kyrkan vara en kyrka i tiden, inte av tiden.

Sammanfattningsvis vill vi anföra att kyrkan är en stor och synlig kulturbärare samt en aktör av stor betydelse i vår mentalitet. Den finns närvarande genom livets alla olika skeden, för såväl den enskilda människan som för familjen. I århundraden har kyrkan i såväl glädje som sorg varit en omistlig del av det svenska folkets liv och är så än idag. Sverigedemokraterna betraktar därför Svenska kyrkans öde som en angelägenhet för alla svenskar – troende såväl som icke troende.

Matheus Enholm

Distriktsordförande SD VG-Norra

Heikki Klaavuniemi

Ordförande för SD Norra Bohuslän

Anne Kaye

Ordförande SD Åmål

Magnus Lebeck

Ordförande SD Orust

Mattias Gustafsson

SD Strömstad

Martin Pettersson

Ordförande SD Uddevalla

Pål Ohlzon

Ordförande SD Sotenäs

Ola Wesley

Ordförande SD Vänersborg

Läs mer om Kyrkovalet 2017
MEST LÄST