Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sjöstedt
För nära regeringsmakten. Insändarskribenten vill hålla Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet borta från maktens korridorer i Rosenbad.

Landet behöver ledas utan Vänsterpartiet

Pensionär: Jag ser fram emot en Alliansregering

Replik till Kerstin Wallsby

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Tack Kerstin, för din debattartikel. Det är dock några saker som jag inte riktigt förstår eller håller med om. Du säger bland annat att Vänsterpartiet gjort upp med sitt minst sagt dunkla förflutna i kommunismen, medan detta inte är fallet vad gäller SD. Som exempel nämner du någon som ”glatt poserar på bild med gamla SS-veteraner” och SD:s gruppledare som lär ha hängt ut någon oskyldig person som illegal invandrare i sociala medier. Du glömde dock att nämna att för bara några veckor sedan deltog en central partiföreträdare för Vänsterpartiet, partiets säkerhetsansvarige tror jag visst att han är, öppet i en demonstration i Göteborg tillsammans med ”Revolutionär Kommunistisk Ungdom” och Kommunistiska Partiet”. Dessa båda organisationer lär ha som mål att störta vårt demokratiska system genom väpnad revolution. Anser du att detta är ett bra sätt att göra upp med sin historia?

Du skriver vidare att tack vare Vänsterpartiets inflytande på regeringens budgetprocess har ni fått igenom tio miljarder mer till välfärden varje år. Då undrar jag – tio miljarder mer än vem/vad? Samtliga allianspartiers skuggbudgetar tävlar ju om att ösa in resurser i välfärden, så det är nog en siffra som noggrant bör analyseras innan (V) slår sig för bröstet. Dessutom finns det i allianspartiernas budgetar ett tänk vad gäller problemen inom integration och sysselsättning, vilket saknas i regeringens budget. Här handlar det mer om att ösa ut bidrag, vilket knappast gynnar vårt land i något avseende.

När det gäller skattemässig avdragsrätt för fackavgifter är det klart att den som betalar fackavgift tycker detta är bra. Men jag undrar varför just fackavgiften ska vara avdragsgill när inga andra föreningsavgifter är det. Jag är övertygad om att den som anser det är viktigt att vara med i facket också är beredd att betala avgiften, utan avdragsrätt. Jag ser ingen anledning att samtliga skattebetalare ska vara med och subventionera avgifterna till facket.

Sänkt skatt för pensionärer har samtliga allianspartier med i sina skuggbudgetar och det hela handlar om att jämställa skatten för pensionärer med skatten för löntagare, vilka åtnjuter de så kallade jobbskatteavdragen.

Jag hoppas att du med ”stopp för vinstjakten inom välfärden” inte menar Ilmar Reepalus utredning om ett vinsttak för de privata företagen inom välfärden. Skulle detta genomföras i verkligheten skulle det innebära en total katastrof inom vård och omsorg, vilket alla som kan läsa en balansräkning och har lite hum om företagande förstår. Nej, den utredningen borde förpassas till papperskorgen och snarast glömmas bort.

Vad vårt land verkligen behöver är en ny ledning, utan inflytande från Vänsterpartiet och jag ser fram mot bildandet av en stark alliansregering efter nästa val hösten 2018.

 

Uddevallapensionären

Har du synpunkter på insändaren eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.

MEST LÄST