Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

musikklass fn dagen
En bra verksamhet. Musikklasserna.

Rädda musikklasserna

Majsan Ågren: Tjänstemännen hotar kulturlivet i Uddevalla

Jag läser med förtvivlan att man från tjänstemannahåll återigen hotar delar av musiklivet i Uddevalla kommun. Att lägga ner musikklasserna årskurs 4 och 5 får helt förödande konsekvenser.

Alla pedagoger och förhoppningsvis även skolchefen och den två rektorerna på Västerskolan vet – att ju tidigare du fångar upp ett barns intresse och med lust utvecklar det så skapar det en mycket bra grund för ett positivt och livslångt lärande.

Läs också: "Som att välja mellan pest och kolera"

Ingen skulle väl säga till ett barn som vill spela fotboll – att du kan gott vänta tills du är 12 eller 13 år?!

Jag skriver till er som förälder till två tjejer som älskade att gå till skolan under mellan och högstadiet just därför att dom hade förmånen att få gå på Västerskolans musikklasser. Det engagemang som dessa pedagoger hade och har gjorde att barnen med liv och lust deltog i alla projekt som förutom dagen på skolan innebar helger med konserter och uppträdanden.

Att lära sig att jag är en viktig kugge i ensemblen, kören och att komma i tid, ha med sig noter, tacka för applåder, våga stå på en scen med mera är ovärderliga kunskaper i det fortsatta livet. Inget av mina barn har musik som inkomst men är storkonsumenter av kultur och jag vågar påstå mycket lyckliga med det.

Dessutom är musikklasserna väldigt likvärdigt då intagningsproven faktiskt bygger på talang och inte på kön eller var man bor eller vilka föräldrar man har. Alla är välkomna.

Jag vädjar till er i Barn och utbildningsnämnden att inte med ett penseldrag utplåna 27 år av mycket god verksamhet för att det är brist på plats i skolan.

Som vi alla vet – att bygga upp en verksamhet tar åratal – att rasera den tar några minuter.

Med hopp att detta hörn av kulturell utbildning får vara kvar i kommunen,

 

Majsan Ågren

Förälder till två musikklassbarn

Läs mer om Musikklassernas framtid
MEST LÄST