Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Ger visa råd. Dalai Lama. Bild: Peter Dejong

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Så kan Dalai Lamas råd fixa regeringsbildningen

  Partiledare! Titta på Skavlan-intervjun med Tibets andlige ledare!

  Efter den gångna veckans diskussioner om vem som skall bli vår nästa statsminister, kan man med fog fråga sig om det är vuxna människor man ser och hör eller om man hamnat bland något som påminner om sandlådekäbblande barn. Ty det enda som sju partier tycks eniga om är att hålla Sverigedemokraterna utanför. Men snälla nån, ett parti som i full demokratisk ordning fått över en miljon röster i valet och därmed är tredje största parti kan man väl inte bara ignorera? Man måste man väl ändå som vuxet folk emellan åtminstone kunna prata med dem, de bits väl inte?

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Jag skulle vilja rekommendera de sju partiernas representanter att höra och se Fredrik Skavlans intervju av Dalai Lama, vilket de borde kunna ladda ner via SVT Play. Denne vise och kloke man påpekade i intervjun det mycket viktiga i att kunna samtala med alla, inte minst i politiska sammanhang. Med ovänner och fiender är samtalet mycket viktigt menade denne kloke man.

  Så de sju:s politiker borde lyssna och ta till sig Dalai Lamas visa råd och prata med alla så har vi kanske snart en lämplig statsministerkandidat, vilken riksdagen i demokratisk anda kan rösta fram.

  Kjell EE Johansson

  Herrestad