Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

checkpoint
Kontroll. Israelisk militär vid en spärr i Betlehem.

Vägspärrarna behövs för skyddet av Israel

”Självmordsattackerna har minskat med 99 procent”

Replik till Jan-Olof Larsson

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Alldeles för många inom den svenska vänstern lever helt i sina egna världar och är fullkomligt främmande för sanningar som inte är deras egna. Detta exemplifieras inte minst av Jan-Olof Larsson (S) och hans oförmåga att förstå hur vägspärrar hindrar terror.

Vid dessa vägspärrar upptäcker de israeliska säkerhetsstyrkorna dagligen vapen och sprängmedel i fordon som tillhör palestinier vars avsikter inte är några andra än att genomföra terrorattacker. Självmordsattackerna har minskat med 99 procent sedan Israel byggde säkerhetsbarriären mellan Israel och Västbanken. Det är förbluffande att en riksdagsledamot helt verkar ha missat detta vilket endast bevisar att ideologin skymmer verkligheten.

Sverige har ID-kontroller vid landets gränser för att hindra vissa personer från att komma in i landet. Det skulle vara mycket märkligt om svensk polis inte skulle leta efter bomber eller vapen om sannolikheten att dessa personer förde med sig just detta var stor.

Larsson (S) påstår att ”gemene israel inte har särskilt trevliga åsikter om palestinier eller muslimer”, utan att ge något som helst bevis för detta absurda påstående. Det är hans personliga åsikt som för övrigt blir svår att bevisa då den är osann.

Han bemöter statistiken jag nämnde, att 90 procent av palestinier har antisemitiska åsikter och att två tredjedelar stödjer terrorism, med två påståenden från två israeler. Hur kan detta ens ses som en rättvis jämförelse? Dessutom är även dessa påståenden felaktiga.

Slutligen påstår Larsson (S) att jag har attackerat utrikesminister Margot Wallström personligen, vilket inte heller är sant. Han tillskriver mig ett citat som en välrespekterad organisation (European Jewish Congress) har gjort.

Larssons (S) artikel är ännu ett exempel på den svenska vänsterns oförmåga att lyssna på sanningar som inte är deras egna. All obekväm fakta ignoreras, avfärdas eller förvrids. Utöver att ignorera dessa för dem obekväma fakta blir det ännu värre när Larssons parti omfamnar Fatah och adresserar dem som sitt systerparti trots att de förspråkar antisemitism och uppvigling till terror.

Isaac Bachman

Israels ambassadör i Sverige

MEST LÄST