Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdlsx4e93ba-nh
Skapade problem enligt Sverigedemokraterna. Reinfeldt och Billström.

Vi kan städa upp efter Moderaterna

Bo Antonsson (SD): Minska invandring viktigaste åtgärden för integrationen.

Svar till Lars-Arne Staxäng 2018-01-09.  SD:s enda förslag räcker inte

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är ju symptomatiskt att mycket av Staxängs replik går åt till att framhäva sin egen person och att leverera undanflykter för en uselt förd politik för vilken han varit högst delaktig och försvarat och därmed också måste ta motsvarande ansvar.

Symptomatiskt för Moderaterna som parti är också att först skapa samhällsoreda och sedan förvänta sig att någon annan, i det här fallet Sverigedemokraterna, skall komma med lösningar och städa upp, vilket vi i och för sig gärna åtar oss att göra. Vilka skall annars göra det?

Och nej, att minska invandringen räcker inte som enda svar på integrationsproblemen, men det är den enskilt absolut viktigaste och ostridigaste åtgärden för att över huvud taget ha någon möjlighet att komma tillrätta med integration och till den relaterade problem. Till och med Staxäng borde väl kunna inse och instämma i detta?

Läs också: Vi står upp för värderingar som gjort Sverige framgångsrikt

För övrigt är det väl närmast löjeväckande när han hänvisar till att Tobias Billström, en av arkitekterna bakom och strikt exekutor av bedriven misslyckad migrationspolitik, idag är ”bekymrad” över det samhällstillstånd han själv starkt bidragit till. Detta förstärker Moderaternas bristande trovärdighet som idag borde vara noll och gör att deras tal om ”förnyelse” och rannsakan inte är värt någonting.

”Alliansen lyckades inte med integrationen”, konstaterar Staxäng, vilket är en föga blygsam omskrivning av det mer korrekta, vi, Moderaterna, skapade problemen. Nej, ring ut, ring ut det gamla, trötta och fantasilösa och ring in det nya, friska och handlingskraftiga.

Läs också: Moderaterna har bidragit till ett otryggt samhälle

Moderaterna vädjar om förnyat förtroende, men hur kan man ta ett parti på allvar vars ledare om integrationen, enligt honom själv den största ”utmaningen” under de kommande åren, med ett ryck på axlarna lakoniskt konstaterar att ”det kan gå lysande och det kan gå käpprätt åt skogen”.

Han tycks fullständigt ha missat att politikens yttersta uppgift och skyldighet är att lösa samhällsproblem.

Inte att spela roulette om dem.

 

Bo Antonsson (SD)

Har du synpunkter på insändaren eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.

 

 

MEST LÄST