Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

tvet

Vi måste bryta bypolitiken på Orust

Gunnar Persson: Man måste ha hela Orusts bästa för ögonen

Svar på Jan-Olof Göranssons replik om Tvets skola Hyresavtal för Tvets skola går att försvara

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Trevligt att du har reagerat på min insändare Jan-Olof. Som Tegnebybo är det nog inte konstigt att du upplever ”tåtrampet” lite smärtsamt. Men det är ärligt menat ur ett för Orust bästa, både ekonomiskt och förtroendemässigt för våra folkvalda politiker.

Jag är självklart inte lika uppdaterad på hur och varför detta avtal kom till som du. Jag har läst vad som står i offentliga underlag och vad som sades på senaste fullmäktigemötet. Utifrån detta och visade prognoser om behov är avtalet inte försvarbart.

Som du vet så var den tidigare borgerliga alliansen i mitten av 2000 positiv till att kommunens små skolor upp till årskurs sex skulle bibehållas. Något som bland annat ledde till borgerlig alliansmajoritet vid 2006 års val. Men olika majoritetskonstellationer har sedan dess gått på socialdemokraternas deklarerade uppfattning att Tvets och Myckleby skola skall läggas ner. Så har det ju också blivit med redan nedlagda låg- och mellanstadier samt att underhållet av lokalerna eftersatts. På den vägen är det. Något som nu Tegneby intresseförening tydligen tänker använda för kanske andra syften men som ur skattebetalarsynpunkt luktar mygel och korruption med skattemedel.

Det är detta jag menar med den bypolitik som vi alla medborgare måste hjälpas åt att bryta och få fram en politik som har det bästa för hela Orust för ögonen!

Gott slut och gott nytt år Jan-Olof!

 

Gunnar Persson

Kastet, Stillingsön

 

MEST LÄST