Landslagskungen Kristian Legiec. Bild: SIMON HASTEGRD

Sprudlande Sverige sänkte Nederländerna

Stor IFK Uddevalladominans i truppen – och på planen mot Nederländerna.

|

Petrit Zhubi kom inte till spel på grund av skada men det svenska futsallandslaget är starkt präglat av spelare från IFK Uddevalla ändå. När träningsmatchen mot Nederländerna blåstes igång så fanns fyra IFK:are med från start.

För Albert Hiseni, Emilio Rossi, Fehim Smajlovic och Kristian Legiec började det dock inget vidare. Ett bolltapp just framför eget mål resulterade i bortaledning redan efter en minut.

Legiec på volley

Uppställningen revanscherade sig snabbt i alla fall. Smaljovic och Rossi hade var sitt bra skottläge innan kvitteringen kom. Smajlovic slog hörnan och Kristian Legiec drog till direkt på volley. Hans 35:e landslagsmål.

En hörna gav också ledningen till Sverige. Mido, ytterligare en IFK Uddevallaspelare, slog den till Nima Kadivar som via stolpen satte 2–1.

Sedan skulle liraren Legiec visa upp sig igen. Han vände upp på mittplan och satte fart mot mål. Närmare mål så drog han upp bollen i nättaket och ordnade tvåmålsledning i paus. Den första fullträffen fick Legiec beröm för i pausintervjun med Cmore.

Berömde sina egna mål

– Ett fint mål, alltid skönt att göra mål på volley, sedan är det andra också klass, sa en leende Kristian Legiec i sändningen från Enköping.

Efter pausen fortsatte Sverige sitt fina spel. Fem minuter in kom 4–1 genom Albert Hiseni.

Det blev inga fler mål i matchen och det ska Sverige tacka målvakten Robin Armandt för. Segern mot Nederländerna var meriterande.

– Vi började knackigt men sedan genomförde vi matchen väldigt bra. Jag rankar den här segern väldigt högt, vi har roligt och spelade med hjärta där ute, sa Albert Hiseni när han intervjuades i Cmore-sändningen efter matchen.

På tisdagen möts länderna igen, då i Uppsala och avsparkstiden är 20.00 i IFU Arena.