Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Allsång med tryck

De har i alla fall tur med vädret, allsångsarrangörerna. Men den här gången körde de på säkerhet och inomhus. Det blev riktigt trångt och fullt ös där också.

Mycket musik och glad musik.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Och när Stefan Livh och Fredrik Wegraeus från Rallygänget i P3 drog igång med Alla känner nån från Göteborg var stämningen på total topp. Även om alla klappat händerna och varit riktigt glada, knäppt med fingrarna och slått sig på knäna redan innan.

Sommarens tredje allsångskväll i Museiparken blev den första inomhus. Mörka moln vid start fixade det.

Men det blev hur bra som helst. På en stol och med picnic-korgen på golvet mumsade Nicklas Göthberg på några melonskivor. För honom och Linnea Nilsson var det första allsångskvällen någonsin i Uddevalla.

– Vi gör det bästa av det men blev väl lite besvikna. Vi hade ju med oss en filt att sitta på.

Fyra torsdagskvällar i sommar bjuder Örjan Carlsson och kompbandet, Bohusläns museum och kommunen på allsång. Två har varit utomhus, en återstår. Det var fullsatt redan från start den här kvällen. Sittplatser, trapporna och alla andra utrymmen.

Allsång för alla med mycket Taube, Örjan Carlsson som energiskt hoppade runt och sträckte fram mikrofonen mot publiken. Sofia Guldvik sjöng ackompanjerad av brodern Sebastian, Marcus Larbring medverkade och så de två från Rallygänget.

Sommar, sommar, sommar varvades med Möte i monsunen och Hönan Agda och så Rallys version av Pärleporten. Och den går ju inte direkt av för hackor...

Lisen och Sten Jönsson brukar komma när de är på hemmaplan och hade med sig Lisens syster från USA den här gången.

– Det är viktigt att bevara den svenska visskatten och att vi ser till att ungdomarna också får del av den. Allsången på Skansen och i Göteborg har betytt ett väldigt uppsving, säger Lisen Jönsson.

När allt var över hade det klarnat upp. Alla kom ut till solsken och lätta skyar. Men det kunde ju ingen veta.