Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lämnar LSK. Niclas Andersén lämnar Ljungskile SK efter fyra säsonger.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Andersén såld till Häcken

Ljungskiles vänsterback Niclas Andersén är såld till allsvenska Häcken, uppger P4 väst. Han blir därmed den första spelare som lämnar LSK efter säsongen.

23-årige Niclas Andersson kom till Ljungskile inför säsongen 2012 från allsvenska IFK Göteborg. Vänsterbacken har sedan dess varit en av LSK:s bästa spelare. Men efter fyra säsonger väljer klubben att sälja 23-åringen till Häcken. Det blev totalt ett mål och fyra assist på 101 seriematcher, varav 92 från start i LSK-tröjan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det ska bli jätteroligt att få representera Häcken i allsvenskan kommande säsong. Det är en professionell klubb med stora resurser. Målet när jag kom till Ljungskile var att mig tillbaka till allsvenskan och nu är jag på god väg, säger en mycket nöjd Niclas Andersén till Bohusläningen.

Vad tycker du om din tid i Ljungskile?

– Jag har haft fyra fantastiska år i LSK och är nöjd med min egen insats i klubben. Höjdpunkten var fjolårssäsongen och kvalet mot Gefle, berättar Andersén.

Han fortsätter:

– Det hade naturligtvis varit roligt att spela allsvenskt med Ljungskile, men fotbollen blir inte alltid som man tänkt sig.

Andersén berättar att han ser fram emot att få mäta sig med allsvenska spelare kommande säsong.

– Det ska bli kul. Målet är att ta startplats i Häcken och jag ska göra mitt yttersta för att nå mitt mål, säger Niclas Andersén, som är bosatt i Göteborg.

Från Häckens sida är man oerhört nöjda över att ha knutit Niclas Andersén till klubben.

– Vi har följt Niclas (Andersén) ett bra tag och vi tror mycket på honom. Han är modig, kvick och har en skaplig vänsterfot. Dessutom är han en go kille i omklädningsrummet och det är något vi tittar på när vi värvar spelare, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson, som inte vill avslöja övergångssumman när Bohusläningen når honom på telefon.

Kontraktet med Häcken sträcker sig över tre år. Andersén gör sin första träning med sin nya klubb i början av januari. Bohusläningen har sökt Bo Fagerberg, ordförande i Ljungskile för en kommentar, men utan framgång.