Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Bekräftat intresse för Saab

Elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden, med tidigare Volvochefen Karl-Erling Trogen i styrelsen, bekräftar att man är en av budgivarna för att köpa Saab Automobiles konkursbo.Bolaget vill fortsätta att bedriva verksamhet i Trollhättan.
- Vi bekräftar att vi är en budgivare och att vi är fortsatt intresserade av tillgångarna i Saab, säger Mattias Bergman, talesperson för National Electric Vehicle Sweden, till TT.

Vad bolaget vill göra med Saab är Bergman förtegen kring.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- Vi kommer i dag inte gå ut och bekräfta vår affärsplan. Vi är intresserade av en produktionsanläggning i världsklass, den kompetens som finns, eller fanns, i bolaget och vad varumärket står för.

Om bolaget köper Saabs konkursbo kommer verksamhet fortsätta att bedrivas i Trollhättan, enligt Bergman. Men vad det innebär för de forna Saabanställda, vill han inte närmare kommentera.

- Inte i dagsläget. Vi återkommer och berättar om hur affärsplanen ser ut och om antal anställda.

National Electric Vehicle Sweden har i ett års tid varit intresserat av Saab och bolaget bildades för en månad sedan med syftet att lägga bud på tillgångarna i Saab. Huvudägare är det japanska riskkapitalbolaget Sun investment och det kinesiska energibolaget National Modern Energi Holdings.