Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  UNDERGÅNGSMETAL. Adrian presenterar Doom över Uddevalla den 21 mars. På scen Candlemass (på bilden) och Monolord.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Candlemass och Kôrpehôlsfestivalen i vår

  Musikföreningen Adrian hade ett bra 2014, även om vissa satsningar inte gick hem. Nu laddar arrangörerna batterierna för vårens stora höjdpunkter.

  Det har varit ett intensivt kulturår i Uddevalla. På kulturhuset Bastionen har föreningen Adrian haft många lyckade konsertkvällar.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Ja, året började bra med både Robert Dahlqvist med band och Robert Pehrsson med band, säger Ellinor Andersson, föreningens sekreterare.

  Sedan fylldes listan med bokningar på, och totalt hade Adrian tretton arrangemang och femton band under 2014.

  Vad var mindre bra förra året?

  – Tråkigt var den totala floppen med filmvisningarna och föreläsningskonceptet. Tråkigt när vi försöker bredda oss och det går så totalt åt pipsvängen, men, men. Nu har vi testat och nu vet vi det.

  Vilken var bästa bokningen?

  – Den roligaste bokningen var helt klart Monolord tillsammans med Långfinger från Göteborg. Monolord är riktigt tung doom och har fått väldigt fina lovord under 2014. Under 2015 är de en hypad bokning och ska bland annat spela på Roadburn Festival.

  Och snart är Monolord tillbaka i Uddevalla, och Bastionen, för de är bokade som förband åt det svenska metalbandet Candlemass den 21 mars. Och Ellinor är mycket glad att kunna presentera dessa två bokningar.

  – Det har ända sedan vi hade Entombed 2012 på Bastionen varit en önskebokning. Vi hade dem på gång förra eller förrförra året men då krånglade det med deras bokare. Vi är superglada att få hit dem och vi vet att det kommer bli en grym spelning! Som förband sätter vi Monolord för vi tycker att de är värda all publik eftersom det var så få på deras förra gig. Gammal doom möter nyare doom.

  På Facebook har bokningarna gillats och det verkar bli rusning för att få en av de cirka 220 biljetterna.

  Vad händer mer i vår?

  – Vi ska äntligen ha Kôrpehôlsfestivalen på Bastionens bakgård! Nytt är två dagar och hela tre scener vilket kommer bli helt jäkla grymt! Så skriv upp 22–23 maj! Sedan hoppas vi på en och annan tuff bokning för övrigt under våren och året.