Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Chilli på Torp nämns inte i ny planering

Chilli har fått ny ägare. Sex butiker återöppnas men Uddevallabutiken nämns inte.

Möbelföretaget Chilli försattes på egen begäran i konkurs förra veckan. Företaget har 23 butiker och 150 anställda i hela landet. Butiken på Torp i Uddevalla har sex anställda.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Enligt informationen på Chillis hemsida är det butikerna i Barkaby, Backaplan, Kungens Kurva, Uppsala, Västerås och Örebro som återöppnas under innevarande vecka. Presentkort som har utfärdats av Chilli kommer att gälla som vanligt när butikerna har öppnat.

Där står också att man räknar med en total butiksutförsäljning i övriga butiker nästa vecka, vecka 27. Exakt datum är inte bestämt.

Bohusläningen har försökt få klarhet i om det betyder att Uddevallabutiken läggs ned men varken konkursförvaltaren eller företrädare för den nye ägaren, möbelföretaget TM Helsingborg AB, har varit anträffbara.

TM Helsingborg AB säljer inne- och utemöbler via nätbutiken Trademax. Företaget är ett dotterbolag till Bygghemma som är en del av Nordstjernan.

Chilli startade som ett familjeföretag 2002. Butiken låg tidigare på västra Torp men flyttade nyligen till östra Torp. Under det senaste räkenskapsåret omsatte bolaget 322 miljoner och gjorde en förlust på sju miljoner kronor.