Tung förlust. Jakob Olsson var nära att hitta rätt – men LSK föll igen. Den här gången borta mot topplaget Sirius.

Chocköppning sänkte LSK

Tre mål på en dryg kvart: Det knäckte LSK borta mot Sirius. Seriefavoriten vann till slut med 3–1 (3–1). – Vi får inte släppa in så enkla mål, säger Hannes Stiller.

|

När LSK och Sirius möttes på Uddevalla arena i fjol chockstartade hemmalaget. Efter tolv minuters spel stod det 3–0.

I går var det ett liknande scenario. När dryga kvarten var spelad stod det 3–0 på resultattavlan – till Sirius. Det var rena chockstarten för LSK som valt att ställa upp med 3-5-2 på Studenternas IP.

– Det ska bli spännande att se hur det fungerar, sa tränaren Jonas Olsson till TV 4 Sport före matchen.

Några minuter senare var LSK helt översköljt av hemmalagets aggressiva passningsspel.

– Vi lyckades såra deras trebackslinje i djupled. De var inte tillräckligt synkade, säger Siriustränaren Kim Bergstrand.

Visserligen hade Hannes Stiller ett bra läge för LSK på en hörna i början på matchen. Men efter det dröjde det innan man kunde hota hemmalaget. Istället slog Sirius till två gånger inom loppet av en minut. Först spelade Niklas Busch Thor fram Johan Andersson till 1–0 och därefter slog Aleksandar Kitic en slarvig bakåtpassning som Ian Sirelius snappade upp och gjorde 2–0.

När Dragan Kapcevic ökade på till 3–0 undrade man var det skulle sluta någonstans. Det kunde också ha blivit fler mål om inte LSK-målvakten August Strömberg gjort ett par kvalificerade räddningar.

Men LSK hade också ett par möjligheter att hitta målet. Aleksandar Kitic sköt utanför från nära håll och Jakob Olsson prickade ribban. Några minuter före halvtidsvilan kom ändå reduceringen. Peiman Eliassi slog en svepande crossboll från vänsterkanten som nådde Tim Nilsen. Anfallaren, som var vaksam över att Benny Lekström stod långt ute, chippade in reduceringen.

I halvtid gjorde Jonas Olsson en förändring: Han bytte ut Yussif Cibsah och ersatte honom Peter Sörensen Neergard. Norrmannen fick därmed debutera för LSK i superettan.

LSK startade den andra halvleken aggressivt. Redan efter knappa minuten hade Jakob Olsson ett distinkt skott som tvingade Lekström till en kvalificerad räddning.

Sirius hade också möjligheter att punktera matchen. Men LSK stod upp bra under den andra halvleken och resultatet stod sig halvleken ut. Såväl Hannes Stiller som Tim Nilsen åkte på smällar. Stiller blödde i pannan efter att ha fått Patrick Hopkins dobbar i pannan i samband med en närkamp. Nilsen fick en spark i vaden i slutet av matchen. Men båda återkom in på planen.

– Det ska inte vara någon fara. Förlusten gör ondare, säger Stiller.

Frågan är när LSK ska resa sig? Senaste segern kom 1 maj mot Dalkurd. Sedan har LSK spelat åtta matcher i följd utan seger.

Vänder det hemma mot Varberg nästa måndag?

– Vi vet om att det är prekärt läge i tabellen. Men vi måste jobba vidare. Vi kan inte lägga oss ner att dö, säger Stiller.

Matchfakta

IK Sirius FK–Ljungskile SK 3–1 (3–1)

Målen: 1–0 Johan Andersson (7), 2–0 Ian Sirelius (8), 3–0 Dragan Kapcevic (18), 3–1 Tim Nilsen (41).

LSK:s startelva: August Strömberg – Petter Björlund, Alexander Mellqvist, Mattias Pedersén (79) - Jakob Olsson, Yussif Chibsah (46), Aleksandar Kitic, Peiman Eliassi (72), Ahmed El-Amrani – Hannes Stiller, Tim Nilsen.

Avbytare, LSK: Peter Sörensen Nergaard (46), Linus Dahl (72), Admir Bajrovic (79), Gustav Hallberg, Niclas Holgersson, Simon Svanberg, Jonathan Johansson (mv).

Varning, LSK: Alexander Mellqvist

Domare: Diako Behnam

Publik: 1 192