Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Erik Dahlin står högt på listan på tänkbara målvaktsersättare i IFK Göteborg.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Dahlin högst upp på Grens lista: Finns intresse

Marcus Sandberg är detaljer från en flytt till Norge. Ersättare blir tidigare IFK-målvakten Erik Dahlin enligt uppgifter till GP.

I söndags kunde GP avslöja att Marcus Sandberg nu är detaljer från en flytt till norska Vålerengen. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren vänder nu blickarna mot Erik Dahlin. Den nu 26-årige målvakten som gjorde fem år i IFK Göteborg mellan åren 2007-2012 är högst upp på Grens lista över ersättare enligt uppgifter till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Erik har haft en fin säsong där han visat att han ska spela elitfotboll. Det finns intresse från olika nordiska klubbar. Mer kan jag inte säga just nu, säger rådgivaren Moses Ssewankambo till GP.

– Blåvitt står mig väldigt varmt om hjärtat och jag vill spela fotboll på så hög nivå som det går. Skulle det hända eller något annat så tar jag det då. Jag har mitt kontrakt med Oddevold och vill göra det här året så bra som möjligt och ta det andra lite som det kommer, säger Dahlin till GP.

Efter att John Alvbåge anlände till IFK Göteborg valde Erik Dahlin att lämna klubben för norska Sogndal efter att ha blivit tredjemålvakt bakom Alvbåge och Marcus Sandberg som kom tillbaka efter en utlåning till Ljungskile.

– Jag hade nog hanterat det på ett annat sätt i dag än vad jag gjorde då. Istället blev det kanske att man var tjurig och grinig och inte beredd när chansen kom, säger Dahlin.

Livet i Norge blev ingen höjdare för Dahlin som fotbollsmässigt trivdes och imponerade. Värre var det utanför planen där det gick så långt att han gav upp och vände hem mitt under sommaren 2014.

– Rent socialt var det ingen höjdare. En liten stad med 3 500 invånare och efter du tränat så hade du tio timmar att slå ihjäl varje dag utan att typ kunna göra något. Det funkade inte. Det blev typ bara TV-tittande och TV-spel. Tillslut mådde jag så dåligt att det bara var att flytta hem igen, säger Dahlin.

Efter flytten fick han börja om igen i FC Trollhättan och nu i Oddevold. En situation som fick 26-årige Erik Dahlin att skaffa sig sitt första "riktiga" jobb.

– Herregud, ja det har fått en att få lite perspektiv på saker. Sen går det inte att jämföra med andra människor som har haft det så hela livet. Sen är det inget att hymla om att det var ett jävla steg tillbaka. Men jag behövde starta om.

Tänkte du lägga av?
– Det har nog alla tänkt. När jag flyttade hem var fotbollen inte så sexig. Men det hade varit dumt att kasta bort allting.

IFK Göteborg sportchef Mats Gren bekräftar för GP att Erik Dahlin är "en av flera" som klubben tittar på.
– Ja, men först måste vi veta hur det blir med Marcus. Jag vill ha besked där innan jag går vidare, säger han till GP.