Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Idol-Daniel? Han hade egentligen inga planer på att söka till Idol, men blev uppringd av tv4 efter att kanalen fått in ett tips från vännen Johanna Hansson. I kväll får vi se hur Daniel Norberg från Uddevalla klarar sig på slutaudition i Globen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Daniels vecka avslutas i Globen

Den som såg förra fredagens Idol-audition från Karlstad vet redan att Daniel Norberg från Uddevalla gick vidare till slutaudition efter juryns glada tillrop. I kväll sänds första programmet från Globen och för Daniel har den gångna veckan varit omvälvande.

– Jag har fått så snälla kommentarer, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Framförandet av Oasis Don’t look back in anger ledde till en kram från Anders Bagge och en guldbiljett till globen. Men för Daniel Norberg var det aldrig en självklarhet att söka in till idol.

– Det var min kompis Johanna som mailade ett Youtubeklipp till TV4 och tipsade. De ringde upp mig och ville att jag skulle komma till Karlstad, berättar han.

”Konstig stämning”

Som headhuntad slapp han köa i tretton timmar, men han fick ändå känna av stämningen i väntrummet bland de andra som prövade lyckan framför juryn.

– Det var konstig stämning att sitta där och se folk komma ut och vara jätteledsna. Det var många som jag tyckte helt klart borde ha gått vidare från vad man har sett tidigare år som fick åka hem utan guldbiljett.

Daniel Norberg berättar att han började sjunga tidigt – först med brorsan Emil i baksätet på bilen och senare i 11-årsåldern när han började utforska gitarren.

– Det har inte blivit så mycket musik det senaste, men jag har spelat i band tidigare, berättar Daniel.

Röst i tecknad film

Han skriver även en del låtar tillsammans med brorsan Emil och har spelat tillsammans med vännen Johanna Hansson som tipsade TV4. På senare tid har han jobbat med sin röst i tv-sammanhang, men med en uppgift av lite annan karaktär.

– Jag dubbar tecknad film åt Cartoon Network. Jag har precis spelat in rösten till huvudrollen i en serie som heter Generator Rex. Första säsongen är klar och vi ska snart börja med den andra.

– Jag gillar att jobba med underhållning. Dubbningen är jättekul, och jag jobbar gärna med musik och revyer och allt möjligt.

Snälla kommentarer

Och veckan som gått har varit en annorlunda vecka. Sedan hans audition visades har Facebook-loggen varit full av inlägg från kända och okända beundrare. Vid något tillfälle har han blivit igenkänd på stan.

– Jag är ju verkligen ingen kändis ännu. Men det är roligt att så många lägger ner tid på att komma med snälla kommentarer – det hade de ju verkligen inte behövt göra.

Du hade inga planer på att söka från början – hur ser du på din medverkan nu?

– Idol ger ju en hel del publicitet som kan vara bra för karriären, men samtidigt känns det som att man stänger en del dörrar. Men det känns bra nu, jag är nöjd med mitt framträdande.

Hur kom det sig att du valde att sjunga Don’t look back in anger?

– Jag ville ha en låt där jag kunde hålla igen i verserna och sjunga ut ordentligt i refrängerna.

Har du kollat på de andra sändningarna och sett konkurrensen?

– Ja. det är otroligt många som är bra i år. Det är lite jobbigt nästan...

Avslöjar inget

I kväll och under nästa vecka får vi se när Daniel Norberg möter konkurrensen i Globen. Daniel vet redan vilka juryn väljer att slussa vidare, men han kan ännu inte avslöja om det blir aktuellt med någon vidare medverkan i tävlingen för hans del. Men lite nervöst är det fortfarande att kolla på sändningarna från Globen, menar han.

– Jag kommer att sitta här hemma och kolla med familjen. De får vara tysta och inte kommentera när jag sjunger.