Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/8

Denna artikel ingår för dig som är kund.

De fick juryn att tappa andan

Finalen bjöd på många bra låtar men bandet Delivery stack ut. Med sin låt Breathless tog de hem den lokala segern i Svensktoppen Nästa.

Det är torsdagskväll. Uddevalla centrum kryllar av folk denna somriga, men svala, nattsuddspremiär. Många har stannat till mitt på Kungsgatan. Där sänds finalen av Svensktoppen Nästa direkt i P4 Väst. Sex lokala finalister tävlade om chansen att få ta sig vidare till den stora riksfinalen på Liseberg sjätte september.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Innan finalen drar i gång får förra årets vinnare Stephanie Quinth framföra sin låt If forever means forever. Sedan drar tävlingen i gång med full fart och först ut denna kväll är Olivia Mary Lundberg från Vänersborg med låten A victim hunt. Hon får beröm av juryn.

– Det är en fantastisk låt, och det här var en bra start på finalen, säger jurymedlemmen Jonas Eriksson från Trollhättan.

I den andan forsätter kvällen. Juryn, som förutom Jonas Eriksson också består av Sara Larsson från Vänersborg och Annelie Axelsson från Orust, tycker att alla låtar är just fantastiska och kliar sig lite i huvudet över det väldigt jämna startfältet i årets delfinal.

En annan som har huvudbry denna kväll är ljudtekniker som verkar få en hel del bekymmer under hela sändningen. Programledarna Therese McDonald och Jimmie Schewenius får jobba för att hålla i gång snacket när rundgångar och tysta mickar ställer till det. Riktigt synd är det om gruppen Madilan från Orust och Tjörn. Deras sång hörs inte alls. Men efter halva låten får lov att starta om på nytt med fungerande ljud.

Juryn har rätt att det är väldigt många bra artister med fina låtar denna kväll, men när kvällens sista band på scen kör igång händer något med publiken. Grabbarna i Delivery verkar ha något extra med sin lite rockigare låt Breahtless.

– Ja, det här var bollen rätt in i mål, grymt bra, säger Annelie i juryn efteråt.

Och när rösterna räknats ihop är det just Delivery som kammar hem den här delfinalen. Det är ett lyckligt gäng som kliver upp på scenen och tar emot glasstatyetten av Stephanie Quinth.

– Det känns helt fantastiskt, säger gitarristen Mattias Schelin.

Bandet bildade han tillsammans med Andreas Stenfeldt och Mikael Palm för åtta år sedan nu. Och de är ett riktigt Västkustband.

– Ja, jag och Mikael bor i Kungälv men de andra är från Tanum.