Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

I över ett år har eleven blivit kränkt av en annan elev genom bland annat slag, sparkar, strypgrepp och dödshot. (arkivbild)

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Elev misshandlad i över ett år

Slag, ­sparkar, strypgrepp och dödshot under ett års tid. Bohusläningen har pratat med mamman till en av eleverna som har utsatts för kränkande behandling.

– Min dotter är rädd för att gå till skolan. Det känns olustigt att lämna sitt barn när man inte vet vad som kommer att hända den dagen, berättar mamman till den elev, vars fall nu utreds av Skolinspektionen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I över ett år har eleven, som går på en skola i kommunen, blivit kränkt av en annan elev genom bland annat slag, sparkar, strypgrepp och dödshot.

”Skolan ringde inte”

– Den gången hon blev misshandlad som värst ringde de inte ens hem till mig från skolan. Jag fick reda på det när jag hämtade henne två timmar senare, säger mamman.

Skolan påstår att de har vidtagit åtgärder men enligt mamman har det inte lett till någon förändring.

Likabehandlingsplan

Varje skola har en likabehandlingsplan i vilken det anges vad skolan gör för att exempelvis motverka kränkande behandling. Den ger dock inte mamman mycket för.

– Den fullföljs inte. Läraren dokumenterar inte ens alla händelser. Jag har fått ta del av dokumentationen men där saknas det några händelser som min dotter har varit med om. De är ju skyldiga enligt lag att anteckna allting. Jag har inget förtroende för skolan.

”Satt sina spår”

Mamman menar att hennes dotter inte är den enda som utsätts för liknande behandling på skolan men att hon är värst drabbad.

– Det här har satt sina spår på henne. Nu känner jag att jag måste agera innan det händer något allvarligt, säger hon.

Läs mer i lördagens pappers- och e-tidning: Färgelanda har saknat rutiner för rapportering av kränkande behandling i skolan och saknar kontroll över hur vanligt förekommande det är. Efter ett föreläggande från Skolinspektionen inför nu kommunen nya rutiner.