Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

elinorspelen.jpg
Elinorspelens arrangörer.

Elinorspelen bjuder på 600 gratisbiljetter – eller?

Jo, det var något lurigt med det erbjudandet.

Under måndagseftermiddagen gick Elinorspelen ut med nyheten att de kommer att bjuda på 600 gratisinträden till alla som har biljetter till Peace & love. Det är bara ett krux: Elinorspelen har alltid varit gratis.

– Det är ett litet PR-trick. En sorts parodi på Solid sound, säger Elinorspelens informationsansvarige David Skälegård, och syftar på att Uddevalla Solid sound gav 300 gratisbiljetter till personer med P&L-biljetter.

Elinorspelen skickade under måndagen ut ett pressmeddelande till flera större medier och berättade att de minsann också släpper gratisbiljetter till alla som skulle ha åkt till Peace & love – trots att Elinorspelen alltid har varit gratis. En skämtsam PR-kupp, således. Det rör sig dock inte om något ont sinne från arrangörerna. Flera av dem har besökt Peace & love och känner sorg inför att festivalen går i graven. I stället vill de uppmana allmänheten att komma till den lantliga gratisfestivalen Elinorspelen, som går av stapeln den 2-3 augusti ute på Bokenäset.

– Det här är ett sätt att försöka bjuda in folk till oss, säger David Skälegård.

Men det finns nyheter på Elinorspelen ändå. I år kommer de bland annat att ha krocketturnering, vilket således gör sällskap med de redan befintliga volleyboll- och fotbollsturneringarna.

– Vi är väldigt stolta över den turneringen, kommenterar David Skälegård.

Bland de musikaliska inslagen som gästar Elinorspelen i år märks bland annat Loke, Kung Ottokar och Ida Redig.

MEST LÄST