Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Önskar nytt. Skolans gymnastiksal räcker inte till, och lokalerna är eftersatta.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Föreningslivet vill ha ny idrottshall i Högsäter

Idrottsläraren på skolan och föreningslivet är eniga: Bygg en ny idrottshall i Högsäter. Det visar den utredning som gjorts gällande behovet av en inomhushall i samhället.

Under några månader har tjänstemännen på kommunen färdigställt en utredning med syfte att undersöka behovet och förutsättningarna för en anläggning för inomhusidrott i Högsäter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Utredningen visar att den nuvarande lokalen har eftersatt underhåll som i sin tur påverkar arbetsmiljön negativt för elever och personal.

Friskis och Svettis, HGF Fotboll och Högsäters tennisklubb har svarat på en enkät och samtliga är eniga om att det behöver byggas nytt. Samtidigt visar utredningen på att en utbyggnad av nuvarande byggnad är utesluten.

- Det är på grund av bristande plats. De har parkering på andra sidan av bygganden och skolgård på andra, och båda behovs. Om det ska byggas nytt är det mycket som tyder på att man behöver bygga på annan plats, säger kultur- och fritidschef Thomas Lassehag.

Bilden att det behöver byggas nytt delas av Conny Hansson, idrottslärare på Högsäter skola.

- Gymnastiksalen är väldigt nedgången på alla sätt och vis. Taket lutar och behöver vara högre för att man ska kunna spela till exempel badminton, det är dåligt med förråd och det har regnat in, säger han.

- Det som skolan måste ha är en funktionell hall, en idrottshall där det finns ribbstolar, bommar och så vidare. Det gör det inte i en bollhall, där är det rent.

Enligt utredningen, som presenterades under förra kommunstyrelsemötet, bär väggarna spår av fuktgenomträngning. Det finns även misstankar om mögel i vägg och golv.

Siffror i utredningen visar att en ny idrottshall kommer kosta cirka 25 miljoner kronor. Byggnation av en mindre bollhall landar på cirka 20 miljoner och en renovering av den nuvarande byggnaden kostar cirka 1,6 miljoner.

Frågan måste komma upp till fullmäktige för ett beslut senast i juni månad när politikerna antar investeringsbudgeten för nästa år.