Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Blessed webb
Dan Blessed, pastor i Pingstkyrkan i Uddevalla, skriver veckans Mellan raderna.

Älska Uddevalla

Vi kan bestämma oss för att klaga och kritisera. Eller så kan vi bestämma oss för att tillsammans göra vår hemort till världens bästa plats att bo på.

Vad tycker du om Uddevalla? Eller Munkedal? Eller Henån? Eller den plats där du bor? Är du en av dem som ständigt beklagar dig över hur illa allt fungerar? Hur dåligt kommunen eller politiker sköter saker och ting? Hur tråkig och enslig din hemort är? Eller är du en sån som älskar din hemstad?

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Personligen är jag en lokalpatriot. Jag har bott i Uddevalla i snart 19 år. Jag är medveten om stadens brister, begränsningar och baksidor. Men jag älskar Uddevalla! På något sätt har staden och dess invånare landat i mitt hjärta. Jag ser det negativa, visst. Men framför allt ser jag alla möjligheter och vilken fantastisk framtid som skulle kunna vänta runt hörnet. Hur staden skulle kunna utvecklas. Nya möjligheter för bostadsområden, arbetstillfällen, nöjesliv, rekreation, mötesplatser med mera. Hur Uddevalla skulle kunna bli känt för alla trevliga människor och vår fantastiska ”Uddevalla-anda”.

Jag håller stenhårt på våra lokala fotbollslag och vill på alla sätt att snacket, förutsättningarna och attityden från andra håll i landet ska gynna Uddevalla. Detta drömmer jag om och hoppas på. Kanske gör du något liknande?

Men jag tror att det är en inställningsfråga. Vi kan bestämma oss för att klaga och kritisera. Eller så kan vi bestämma oss för att tillsammans göra vår hemort till världens bästa plats att bo på. Bibeln uppmanar oss att ”söka den stadens bästa dit Gud fört oss” och att be för den. Att älska de människor som bor där och verka för att göra gott på den platsen. Det vill jag göra. Jag vill älska Uddevalla.

Jag vill bidra till att min stad blir en bättre plats att bo på. Det kan du också göra. Välj att vara en person som bidrar positivt, i stället för en som står vid sidan av och kritiserar. Ta ett kliv framåt och sprid kärlek och glädje. Bryt ner utanförskap och fördomar. Stå emot rasism, kränkningar och skitsnack. Var en som bygger upp, inte en som river ner. Du och jag kan bestämma oss för det. Hur vi agerar gör skillnad!

Vi har i vår kyrka sedan många år bestämt oss för att vi vill bidra till en förvandlad stad när vi förbättrar männi- skors livssituation. Stora ord. Men viktiga. Vi klarar dock inte det själva. Men tillsammans kan vi och andra vandra i den riktningen. Ett exempel på detta är Saronhusets diakonala center, som stadens kyrkor driver tillsammans.

Där erbjuder vi stöd, enklare måltider och gemenskap för behövande. Vi sprider värme och kärlek i en kall och hård värld. Ett bidrag till Uddevalla. Det finns även folk i olika sammanhang som genom att hjälpa nyanlända, stötta människor med beroendeproblematik eller som ger ekonomisk stöttning i utsatta situationer bidrar till att göra Uddevalla till en bättre plats. Ett stort tack till er!

Nu till helgen är vi även ett antal församlingar som bjuder in dig under just rubriken ”Älska Uddevalla”. En chans för dig att ge ut av din kärlek till andra människor, men också att få vara mottagare av den kärleken. Där kommer du att få möta människor som fått sina liv förvandlade av kärleken från Jesus.

En sådan är Sebastian Stakset. Hans liv förvandlades i mötet med kärleken. Förhoppningsvis kan du känna av den och om du vill kan även du få ta del av den kärleken. Kärleken från Gud till dig. Kärleken in i ditt liv. I din situation. För Gud älskar dig! Han älskar oss i den här staden. Han älskar Uddevalla! Och även din hemort där du kommer ifrån ...

MEST LÄST