Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Dan Blessed, pingstpastor.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Det är dags igen – se upp för fredag den 13:e

  I  dag är det fredagen den 13:e. Jag vet inte vilka associationer du får av det? Tror du på skrock?

  Är detta en speciell dag då du är extra vaksam? Undviker du att gå under stegar, spottar du åt svarta katter och inte lägger nycklarna på bordet? Är det din otursdag?

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Jag tycker att det är lite roligt – och märkligt – att människor, som till vardags inte alls tror på högre makter, ändå är så besatta av tanken på att inte drabbas av denne högre makts vrede eller förbannelse. Det går inte riktigt ihop ...

  Jag är övertygad om att det finns en högre makt som absolut kan påverka vår vardag. Jag är helt medveten om att det varje dag pågår övernaturliga ting i en osynlig dimension som kan interagera med din och min synliga verklighet.

  Finns det änglar, demoner och andliga väsen? Absolut. Det tror jag helt på. Men jag är inte rädd för dessa ...

  Bibeln är full av exempel på övernaturliga ting. Många är de änglar som kommit med bud, hjälpt till i svåra situationer och beskyddat mot ondska. Vidare talas det om kraftgärningar av olika övernaturliga slag, som troende i alla tider fått bevittna. Guds märkliga ingripanden och mirakler i sjukdomssituationer, andlig misär eller själslig vånda. Gång på gång visar Bibeln att en andlig dimension är högst påtaglig i vår egen verklighet.

  Men vi lär oss också från samma bok att inte sätta vår fascination till detta. Utan i stället förundras över hur stor och mäktig Gud själv är. Han som är alltings skapare och ursprung. Han är den som vi ska tillbe och kontakta. Inte andar, änglar eller olika krafter. Endast Gud ska vi tillbe.

  Framför allt så ger oss en sund relation till Gud och allt övernaturligt en trygghet. Vi behöver inte vara rädda. Vare sig för krossade speglar, spillt salt eller dödade spindlar.

  Vi kan vara trygga i att han, som vill vara vår himmelske bar, tar hand om oss. Inte bara denna dag, utan alla livets dagar. Genom medgång och motgång. Det handlar inte främst om tur eller otur. Det är andra faktorer som styr och påverkar.

  Så mitt råd till dig är att göra denna ”otursdag” till din lyckligaste dag. Det gör du genom att vända dig till honom som råder över tur och otur. Han som har all makt. Han som inte är nyckfull eller oberäknelig. Utan alltid trygg och fast.

  Som alltid har funnits där för dig och kommer så att göra, så länge universum existerar. Kom nära honom och ta emot hans frid. Den ger dig sinnesro och förmåga att se klart.

  Gud välsigne dig denna dag!