Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Blessed webb
Dan Blessed, pastor i Pingstkyrkan i Uddevalla, skriver veckans Mellan raderna.

Signa upp dig för ett liv med Jesus

Nu händer det igen. Telefonen ringer från ett nummer som jag inte känner till.

Jag tvekar att svara. Gissar på en telefonförsäljare. Ni vet de där samtalen som börjar med att en supertrevlig person frågar ”Hur är läget?”. Dessa påtvingande försäljare som försöker lura in mig i något. Jag är riktigt trött på dem faktiskt. Trots olika spärrar på telefonen så lyckas de ändå nå fram.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men så i dag hände något. Det ringer. Ett nummer jag inte känner igen. Jag svarar lite tvekande och förstår snabbt att det åter igen handlar om att värva mig som kund. Fast det är något annorlunda med denna säljare. Han smörar inte på med sälj-snack, utan läser ganska torftigt och sakligt upp villkoren i sitt ärende. I detta fallet byte av el-bolag. Jag känner till hans företag eftersom jag för många år sedan var kund. Nu vill de vinna mig tillbaka.

Erbjudandet de ger är fantastiskt bra. Det verkar inte finnas några hakar. Jag har bra koll på elmarknaden just nu för jag har gått och funderat på om jag ska byta. Här stämmer allt. Bästa priset. Miljövänligt. Seriös aktör. Ingen bindningstid. Det låter nästan för bra för att vara sant. Jag bestämmer mig för att tacka ja. Det händer nästan aldrig. Jag är principiellt emot telefonförsäljare. Men vad har jag att förlora denna gång? Jag testar ...

Jag vet inte vad du har för relation till Jesus och kristen tro? Kanske har du genom livet stött på en massa olika människor och kyrkor som försökt ”sälja in” Gud och kristendom till dig? Kanske har du mött kristna som du, precis som med vissa telefonförsäljare, har blivit smått allergiskt mot? Kanske har någon aldrig på ett sakligt sätt kunnat förklara evangelium för dig?

Ordet evangelium betyder goda nyheter. Det finns goda nyheter som du ännu inte har hört eller förstått! Dessa nyheter är att det finns en Gud som har skapat dig. Han har designat dig med ett syfte, med talanger, med ett värde. Denna Gud älskar dig precis om du är. Han vill leva nära dig och hjälpa dig fram genom livet, så att du får leva i den fantastiska plan som han tänkt ut för dig och bli den han designade dig till att vara!

Vidare berättar Bibeln att du och jag ändå har valt bort Gud och hans plan, för att i stället leva för oss själva. Bibeln kallar det synd. Men Gud har öppnat en väg tillbaka till honom. Genom att säga ja till det erbjudande som Guds egen son Jesus Kristus ger oss, så får vi komma nära igen. Villkoren är följande: Vi vände Gud ryggen och gick en säker död till mötes. Gud fortsatte att älska oss ändå och gav sin ende son till oss som räddning. Jesus klev ner på jorden och besegrade döden genom att ge sitt eget liv på ett kors.

Om vi säger ja till att ta emot detta erbjudande, så tar han vår synd och död på sig i stället. Vi går fria! Du behöver bara från ditt hjärta säga: Jesus, jag vill att du blir min herre och min Gud. Jag vill ta emot Guds gåva. Då startar en fantastisk resa på trons väg.

Visst låter det nästan för bra för att vara sant? Men det är sant! Miljontals är de som gjort denna upptäckt och som är nöjda ”kunder” i dag. Jag är en av dem. Ta denna midsommarhelg och inled sommaren med att signa upp dig för ett liv med Jesus. Ta kontakt med en kyrka nära dig, så hjälper de till. Och du, det finns ingen hake. Detta är bara nåd. Det är på riktigt ...

MEST LÄST