Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ellinorspelen
– Så här bra har vi det här på Elinorspelen, säger David Skälegård som tar hjälp av sin syster Julia med att arrangera musikfestivalen för främst lokala förmågor.

Festival i lantlig idyll

– Njut av kvällen och helgen, så kör vi! Så välkomnade arrangören Julia Skälegård publiken när den fjärde upplagan av den gemytligt lokala musikfestivalen Elinorspelen på fredagskvällen gick av stapeln.

I Skälebacken på landet utanför Uddevalla ordnar syskonen Julia och David Skälegård tillsammans med sina kompisar Elinorspelen varje år.

– Jag fick idén när jag var på en konsert och tänkte att jag kan väl också ordna en egen spelning, säger David, som spelar i bandet Elinor, efter vilka festivalen tagit sitt namn.

Förra året dök runt 300 besökare upp, och festivalen har vuxit för varje år. I år har man lyckats boka sin hittills största artist, David Urwitz.

– Vi är jättestolta att han spelar hos oss. Han har ju legat ett på svenska albumlistan, säger David Skälegård.

Men målet med festivalen är inte att expandera till något jättestort.

– Vi satsar på kvalitet, storleken spelar ingen roll, säger David.

– Vårt främsta mål är att hitta morgondagens stjärnor, säger Julia.

Lars Walin är först ut av artisterna och han gillar formatet på festivalen.

– Det är en riktigt cool grej som de har gjort här ute i den lantliga idyllen. Det är ett jättebra initiativ som gör att fler lokala artister kan få möjlighet att spela sin musik live.

Festivalen pågår under fredagen och lördagen och innehåller förutom livemusik också en fotbolls- och en volleybollturnering.

pl ellinor 1.jpg
pl ellinor 2.jpg
pl ellinor 3.jpg

Första festivalen ägde rum 2009 och då var det konserter på en scen. Programmet utökades sedan med kick-off, fotbollsturnering, filmtävling och modelltävling och nu spelar artister på två scener. Genom åren har festivalen haft stor geografisk spridning på banden som spelar, från Gävle i norr till Sölvesborg i söder, men basen för festivalen är främst lokala band och artister.

MEST LÄST