Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den nyligen avhoppade sverigedemokraten Katarina Reimers är fortfarande nämndeman. Här poserar hon med mannen som i dag är skäligen misstänkt för det uppmärksammade Trollhättemordet. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Här poserar nämndemannen med vapen

Bilden på den misstänkte mördaren med vapen i hand snurrar redan i media. Vad som inte tidigare synts är att nämndemannen och före detta SD-politikern, Katarina Reimers, poserar bredvid. – Jag kommer att fortsätta som nämndeman tills vidare, säger Reimers.

Katarina Reimers sitter som ledamot bland nämndemännen i Uddevalla domsaga. Hon blev invald via sitt engagemang i Sverigedemokraterna men klev ur partiet helt den 31 maj.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Enligt tidningen GT var det också någon gång under våren som bilden ovan dök upp på Facebook. På bilden poserar Reimers tillsammans med den numera misstänkte i Trollhättemordet. Den 36-årige mannen är misstänkt, på sannolika skäl, för att ha mördat den 23-åriga kvinnan som länge var försvunnen i Trollhättan.

På bilden syns också ett vapen i 36-åringens famn.

Katarina Reimers vill själv inte kommentera bilden men säger att hon känner till den.

– Jag har vetat om bilden men jag har ingenting att kommentera om det.

Hon vill heller inte kommentera hur bilden och hennes engagemang som nämndeman går i hop.

Hon ser dock ingen anledning att sluta med sitt politiska uppdrag som nämndeman i nuläget och fortsätter tillsvidare. Nästa rättegång hon är inbokad på är i september.

– Jag kommer medverka på rättegången som nämndeman, säger hon.

Mandatet som Katarina Reimers blev invald på tillhör Sverigedemokraterna. Men det krävs att Reimers själv vill avsäga sig sitt uppdrag som nämndeman för att en ny person från Sverigedemokraterna ska kunna tillsättas.

– Vi har faktiskt inte diskuterat frågan inom vårt parti ännu. Men det är Katarinas beslut hur hon vill göra rent formellt, hon är ju inte längre medlem i partiet säger partiets ordförande i Uddevalla Rolf Carlsson.