Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Känd skeppare. Harald Treutiger satsar på kryssningar i den bohuslänska skärgården i sommar.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Harald Treutiger kryssar vidare

Steget från Robinson till Kulturbåtarna kan tyckas långt.För Harald Treutiger är det inte alls så konstigt.– Jag älskar ju sjön och det här är på riktigt, ler han.

Nu är det förstås ett tag sedan Harald ledde Robinson i tv. Sedan dess har han gjort mycket annat, inte minst ett antal båtlivsprogram i en av tv-kanalerna. Och han har ju faktiskt skepparexamen, det som nu heter klass 8.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Jag har mer och mer styrt över till den här sortens sjöverksamhet och nu kör vi igång Kulturbåtarna. Jag är anställd på rederiet och jag kommer att följa med på många av sommarens kryssningar. När jag inte vikarierar för Lotta Bromée i P4Extra, vill säga.

Svea

Kulturbåtarnas flotta består av ett fartyg i dagsläget – Svea af Smögen.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Tänk att med eget fartyg kunna erbjuda människor upplevelser i skärgårdsmiljö när den är som bäst, under den svenska sommaren.

Det handlar om en tvådagars kryssning med Svea af Smögen. Passagerarna åker buss från Göteborg och går ombord i Ellös. Därifrån kryssar man sig norrut, genom Nordströmmarna, förbi Bassholmen och ut till Lysekil, där det väntar lunch och besök på Havets hus.

– Sen går vi till Fisketången där gästerna inkvarteras på Hotell Fisketången, berättar Harald vidare. På kvällen är det middag i Kungshamn och kanske en bryggpromenad på Smögenbryggan.

Buss hem

Dagen därpå går Svea af Smögen vidare, genom Sotekanalen och upp till Fjällbacka, där passagerarna går av och tar bussen hem till Göteborg igen. Samtidigt som en ny grupp bordar båten för att göra samma kryssning, fast på andra hållet.

– Vi tror mycket på den här idén, säger Harald Treutiger. Går det riktigt bra är det inte otänkbart att vi utökar flottan med fler båtar. Det finns stora utvecklingsmöjligheter.

I juni kör man igång och sista kryssningen går i augusti. Varje tisdag och fredag är det avgång från Ellös och varje onsdag och lördag från Fjällbacka.

– En kryssning kostar 1 995 spänn och då ingår allt. Övernattning och mat. Fantastiskt, myser Harald.