Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Madelaine "Mirva" Vallin är uppvuxen i Ucklum men bor numera i Sydney i Australien.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Hon är stjärna i Sydney

Mirvas låt One hyllades på musikgala. Den 17 januari släpps singeln och nya Ep:n i Sverige.

Den svenska artisten Mirva har stora framgångar i Australien. Vid Australian Independent Music Awards 2013 hamnade hon på en fjärde plats i kategorin pop med sin låt One.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Att bli placerad som nummer fyra utav tusentals artister känns otroligt stort, det finns fantastiskt mycket talang i Australien just nu", säger Mirva i ett pressmeddelande.

Madelaine "Mirva" Vallin är uppvuxen i Ucklum men bor numera i Sydney i Australien. Hennes debutskiva kom 2007 och var den första ekologiska skivan i Sverige. Hon har tidigare bland annat vunnit pris för bästa sångerskan i västra Sverige under 90-talet.

One är den första singeln från den nya Ep:n med samma namn. Singeln och Ep:n släpps i Sverige den 17 januari. Mirva har samarbetat med den prisbelönte producenten Braddon Williams. Han har tidigare arbetat med Pink, II Divo, Kelly Clarkson. Mirvas pianist har dessutom skrivit en låt till Al Pacino nya film med premiär i år.

Låten One var nyligen den officiella låten för en av Save The Children Australia's kampanjer - vilket är den svenska motsvarigheten till Rädda Barnen.

Mirva är också "Goodwill Ambassador" för den internationella organisationen Global March For Peace And Unity som arrangerar fredsevenemang på fredsdagen i över 55 länder. Hon har också nyligen skrivit en bok för att hjälpa människor att hitta fred inom sig själv. Den heter The Art of Soulful Living.