Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Joakim Jensen (arkivbild)

Denna artikel ingår för dig som är kund.

IFK Uddevalla sparkar Jensen

På tisdagen tog IFK Uddevallas fotbollsutskott beslutet att Joakim Jensen i fortsättningen inte kommer att träna klubbens A-lag.

Grunden till beslutet är avsaknaden av vunna matcher och för dåligt med poäng i tabellen, säger klubbens ordförande Jan-Inge Carlsson till Bohusläningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Själv hade Jensen inte hört något annat än att han och IFK behövde gå skilda vägar. Han förväntade sig en mer utförlig förklaring från klubben senare.

– När man har ett kontrakt över ett år är man beredd på att löpa linan ut och fullfölja det. Det innebär att man är med laget i både med- och motgång. Det här är väl ingen jätteöverraskning om man ser till resultaten, men senast jag hade ett samtal med styrelsen pratades det om att vi spelade en fin fotboll. Två matcher senare får jag sparken, säger han.

Joakim Jensen tog över som tränare för IFK Uddevalla hösten 2012, efter att ha avslutat spelarkarriären i Oddevold året innan. Han förde upp IFK till söderettan, där klubben hade som målsättning att hänga kvar.

Nu ligger laget på nedflyttningsplats, med sju poäng upp till säker mark. Efter två raka förluster när serien startade om fick klubben nog och bröt Jensens kontrakt, som sträckte sig över säsongen.

– Det är egentligen först nu som serien vänder för IFK. Vi mötte två av seriens bästa lag och förlorade båda två, men nu kommer matcher som vi har bra läge att ta poäng i. Två, tre segrar och vi är med igen. Det känns surt att inte få vara med då, säger Jensen.

Samtidigt menar han att laget inte har fått de förutsättningar som krävs för att på allvar etablera sig i serien. Han hade förväntat sig ett annat agerande under sommarens transferfönster.

– Alla andra lag förstärkte under uppehållet, medan vi bara satsade på att lyfta upp juniorer. Utefter det förstår inte spelarna hur någon ska kunna göra det här bättre, säger Jensen.

Har du någon gång känt att du inte haft spelarnas förtroende?
– Nej, de är helt oförstående till det här.

Men alla spelare hade inte nåtts av nyheten i går, inte ens flera timmar efter att det blivit känt.

– Det kom som en chock, säger lagkaptenen David Engelbrektsson när Bohusläningen ger honom beskedet ett par timmar före gårdagens träning.

– Det blir väl då alla spelare får reda på det. Det känns verkligen jättetråkigt. Vi har haft en jättebra dialog, men klubben vill väl ha ett annat spel som leder till resultat. Det är han som har huvudansvaret, men samtidigt är det upp till oss spelare att förvalta det ute på planen.

Han säger att han och de andra spelarna har fullt förtroende för Jensen, och att de har sett fram emot en höstsäsong då IFK skulle förbättra resultaten och säkra en plats i ettan. Det var lagets övertygelse.

– Jag hade väntat med att sparka honom. Vi har ändå spelat bra under säsongen, och jag tror att vi klarar det här om vi håller fast vid vår spelidé. Vi har inget att förlora.

Klubben meddelar att den assisterande tränaren Jimmy Karlsson kommer att hålla i träningarna. Under onsdag kväll kommer bland annat ordförande Jan-Inge Carlsson att sätta sig ned med Jimmy Karlsson för att diskutera hur resten av säsongen ska se ut.