Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Melloklar. Palle Hammarlund har nått ett av sina mål – att få med en låt i Melodifestivalen.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  "Inget jippo bakom Dolly Style"

  Palle Hammarlund gör debut i Melodifestivalen som låtskrivare. Men bidraget Hello Hi och gruppen Dolly Style får kritik för att vara ett jippo. "De som säger det, kunde inte ha mer fel" säger Palle till Bohusläningen.

  Dolly Style är en av Melodifestivalens stora snackisar just nu. Palle Hammarlund är en av de tre bakom låten Hello Hi som är trions bidrag. Men hur hamnade hårdrockaren från Färgelanda i Mello?

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Ja, mina hårdrocksvänner kommer nog sätta lördagsölen i fel strupe, men det bjuder jag på skrattar Palle.

  Det var ett år sedan Palle Hammarlund flyttade från Munkedal till Stockholm. Ursprungligen är han från Färgelanda där han blev känd med bandet Wildness. Senare flyttade han till Uddevalla och skapade bandet Fuelhead som bland annat gjorde flera musikvideos i Los Angeles. Det bandet lever inte kvar i dag men det var Fuelheads experimentlusta som fick Palle att bestämma sig för att satsa fullt ut på låtskrivande. 

  – Fuelhead gjorde något så udda som att ta med tre rappare och då öppnades mitt synsätt för musik.

  Han slutade att göra enbart rock och blev i stället ännu mer intresserad av låtskapande.

  – Jag älskar helt enkelt bara bra låtar, oavsett genre, men det tog mig jättemånga år att komma dit jag är idag.

  Inför karriären som låtskrivare hade han satt upp två enkla mål.

  – Att få med en låt i Melodifestivalen och att få in en låt på Billboardlistan. Nu är femtio procent uppnått så jag är skitnöjd.

  Låten Hello Hi har han skapat tillsammans med sin flickvän Emma Nors och producenten Jimmy Jansson (som även är inblandad i Elize Ryds och Rickard Söderbergs bidrag, i samma deltävling, samt har skrivit nya Idollåten). De tre blev en bra mix och med Emmas Japankärlek och Palles hårdrocksbakgrund skapade de något som Palle tror sticker ut.

  – Emma är en riktig Japanälskare, jag tror faktiskt hon varit japanska i ett tidigare liv. Och jag har fortfarande kvar mina Kissaffischer på väggarna.

  De hade turen att hitta tre gymnasietjejer som också gillade den japanska stilen och så föddes gruppen Dolly Style.

  – De är tre 18-åringar från Stockholm, kompisar, och kallar sig Molly, Holly och Polly.

  Hittills har de endast presenterat sig som tre dockor från Dollyville och elaka röster har sagt att det hela skulle vara ett jippo. Men det förkastar Palle helt.

  – Det här är inget skivbolagsjippo. De som säger det kan inte ha mer fel. Tjejerna i Dolly Style är äkta.

  Han förklarar att det här verkligen är Emmas drömprojekt, något helt unikt, och ingen Yohiokopia eller enbart skapat för Mello.

  – Vi har redan flera andra låtar klara för Dolly Style. Det är västerländsk pop med en japansk twist. Det heter ju att tänka utanför boxen, men vi har inte ens hittat boxen.

  Om låten Hello Hi säger han;

  – En pastellexplosion och ett lyckopiller, budskapet eller andemeningen är att vi ska stanna upp och titta på varandra och säga Hej!. Jag själv har börjat göra det nu efter vi skrev låten, men det är många grannar i Stockholm, ha, ha, men de blir glada när de blir sedda.