Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Inställda lektioner på måndag

Samtliga lektioner ställs på måndag in för eleverna på fordons- och industriprogrammet. Orsaken är den brand natten till lördag härjat på Östrabo Yrkes. – Det hela är förfärligt, säger rektorn Kirsten Eriksson

Under dagen har en rad möten hållits kring den förödande branden. Bland annat har representanter från skolans krisgrupp, tekniska kontoret, räddningstjänsten, försäkringsbolag, saneringsföretag och gymnasieutbildningens programsamordnare träffats.

– Vi har gått igenom all information vi har och tillsammans kommit fram till en planering kring hur vi ska organisera det kommande skolarbetet, säger Kirsten Eriksson, en av Östrabo Yrkes tre rektorer och den som ansvarar för skolans lokaler.

Värst drabbade är två, nu utbrända, maskinhallar där fordonsprogrammet har sin verksamhet.

– Där har vi över huvud taget inte fått komma in i dag, säger Kristen.

Några lektioner för fordonsprogrammets omkring 320 och industriprogrammets 50 elever blir det inte på måndag. Först på tisdagen kommer man kunna erbjuda dem ersättningslokaler att ha sin undervisning i.

– Övriga program har vi hittat lösningar för. Även om de också, på grund av rökskador i övriga delar av huset, kommer att få ha sina lektioner på andra håll, säger Kristen.

Skolledare och lärare har satt igång telefonkedjor för att informera sina elever. Men information kommer även att läggas ut på såväl Uddevalla gymnasieskolas hemsida som skolans intranät, Inblicken.

Polisen misstänker att branden har uppstått i samband med ett inbrott och rubricerar händelsen som mordbrand. Kirsten Eriksson är skakad efter det som skett.

– Jag blev väckt och fick beskedet per telefon vid sjutiden i morse. Det hela är förfärligt. Sånt här ska bara inte förekomma, säger hon.

Under förmiddagen bröt en ny brand ut i en container utanför ett annat av Östrabo Yrkes skolhus. Räddningstjänst larmades till platsen.

– Det var mitt under ett av våra möten och vi blev alla ganska chockade över att det brann på ytterligare ett ställe, säger Kirsten.

MEST LÄST