Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

HA_jesper_odelberg_2
Jesper Odelberg och pianisten Tomas Darelid besökte Forshälla kyrka och bjöd på sång, musik och komiska betraktelser.

Jesper Odelberg roade i kyrkan

En balansakt mellan humor och allvar. Det vill komikern och debattören Jesper Odelberg ge sina åhörare när han turnerar med Lindansaren.

Forshälla pastorat har i sommar satsat på att erbjuda musik och sång varje söndag i någon av sina kyrkor. Tanken är att erbjuda en blandning av genrer och att variera mellan kända personer och mer okända lokala artister.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag har hört talas om sådana satsningar på andra ställen och vi bestämde att vi skulle testa detta, säger George Keczan, som är organist i pastoratet.

Han har tillsammans med kantorn Ingrid Dillner dragit i gång projektet och de vill satsa på lite, för kyrkan, annorlunda musikinslag.

– Vi vill visa att kyrkan kan hantera mer än vad folk tror, säger George Keczan.

Under söndagskvällen var komikern, debattören och estradören Jesper Odelberg på besök. Jesper Odelberg har lokal anknytning eftersom han är uppväxt i Ljungskile, och han bjöd på en föreställning med inslag av både komik och sång. Till sin hjälp hade han pianisten Tomas Darelid som Jesper Odelberg samarbetat med under många år.

– Det är lite mer nervöst än vad det brukar vara, sade han och syftade på att han för kvällen uppträdde på hemmaplan.

Jesper Odelberg lockade de cirka 80 åhörarna till många skratt och mycket applåder med sina sånger, historier och betraktelser.

 

HA_jesper_odelberg_1
MEST LÄST