Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Kôrpehôlsfestivalen ställs in

  Den anrika Kôrpehôlsfestivalen i Uddevalla skulle iår ha arrangerats för 33 gången. Nu ställs den in. Orsaken är att Musikföreningen Adrian som är arrangör, inte får anordna den i Regementsparken i Uddevalla.

  Festivalen har en brokig bakgrund och anordnades första gången 1979. Den har hållits de flesta år den sista lördagen i maj och lockat upp emot 800–900 personer. Förra året regnade det och därför blev det ett publiktapp. I år kommer festivalen inte att anordnas alls.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Kamratföreningen som har hand om parken anser att det blir för mycket slitage under festivalen. Att vi inte kan anordna den är lite tråkigt faktiskt, säger Ellinor Andersson, Musikföreningen Adrians ordförande.

  Hon hoppas dock att festivalen inte ska gå i graven utan kan återkomma kanske nästa år, då på Bergs festplats i Uddevalla.

  Musikföreningen har annars ett späckat konsertprogram som man erbjuder sina medlemmar under våren. Nu på lördag kommer bandet Pontus Snibb 3 till Kulturhuset Bastionen för en spelning. Förband är det lokala bandet BFM.

  Pontus Snibb 3, vars medlemmar är baserade i Stockholm, bildades för något år sedan.

  – Vi hade lite festspelningar, men kände att det var kul och sedan fick vi skivkontrakt och spelade in en skiva, säger sångaren Pontus Snibb.

  Skivan Loud feathers släpptes i februari i år och det är material från den som kommer att spelas under helgens spelning.

  När Pontus Snibb ska beskriva bandets musik ser han den som inspirerad av ZZ Top och Led Zeppelin:

  – Det är 70-talsinspirerad rock.

  Under sommaren ska bandet spela både hemma i Sverige och på en stor festival i Spanien.